Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Handheld-gaming komt helemaal terug! | Hot Koffie Show

Komt handheld-gaming helemaal terug nu de Nintendo Switch onderweg is? Daniel en Peter bespreken dit in een nieuwe Hot Koffie Show!

  1.   
    jpbosch's avatar

    Leuke show. Ik game/ kijk films nooit op mijn mobiel. Daar heb ik mijn pc en dik 4k scherm voor.
    Wel kijk ik twitch en youtube op mn tel als ik onderweg ben of in bed lig, maar dat is dan voor max een half uur. Dan kijk ik gamenieuws/ stream van een top overwatch player/ of nieuwe trailers

  2.   
    Riddle-me-this's avatar

    Leuke stelling! Ik speel zelf nooit meer games op mijn smartphone of DS. Ik kijk daar ook geen Netflix op. Ik denk wel dat het logischer is dat de Switch de 3DS gaat vervangen, want we hebben het nog wel over nintendo. Als zij weer alleen maar Mario gaan uitbrengen op de Switch dan is een 3DS een veel beter alternatief voor onderweg gamen.

    Nieuwe stelling:
    Er moeten meer games worden uitgebracht voor 13jarigen. Zij vallen namelijk tussen twee leeftijdscategorieën. Ze zijn te oud voor de meeste games voor kinderen, en te jong voor volwassen games. Vaak kiezen ze dan toch voor de volwassen games en gaan ze Call of Duty lopen spelen.

  3.   
    remcoabc's avatar

    Oke, War is on. Ik ben het helemaal niet eens met je Peter, ik doe alles op mijn mobiel. Van films tot series tot youtube.

    Het enige waar ik mn computer voor opstart is het schrijven van lange teksten, en gamen. Verder game ik wel op mijn mobiel, namelijk zoiets als hearthstone.

    Mijn mening over handhelds is ook best simpel: ik vind het raar dat er een extra ding in je broekzak moet speciaal voor gamen. De moderne high end telefoons kunnen makkelijk een game als overwatch aan, dus maak daar de software dan ook voor.

    Verder vind ik dat als je eenmaal gewend ben om videos enzo op je telefoon te kijken het raar is als je dan het beeldscherm van je pc er voor gaat gebruiken. Het voordeel van mobiel is namelijk dat het een stuk kleiner is waardoor de pixels veel dichter bij elkaar zitten.

    De wereld word steeds mobieler, dus gaming moet dat ook worden, maar daar hoeft geen nieuwe hardware voor te komen vind ik.

    Ook geef ik bijvoorbeeld veel meer geld aan mn mobiel uit dan aan mn pc, puur omdat ik weet dat ik mn mobiel veel meer ga gebruiken dan mn pc. Dit vooral omdat een pc vast staat, en een mobiel overal naar toe kan, terwijl het eigenlijk bijna net zo veel kan. Om nog maar terug te komen op de handhelds, die zijn alleen gemaakt voor gaming waardoor je erg veel mis op het gebied van internet enzo, hierdoor zijn ze ook minder handig dan moderne mobieltjes.

    En oja, dit alles is getypt op mn mobiel ;).

    Nieuwe stelling: Games die alleen single player zijn zijn het het geld niet waard.

  4.   
    CHILLOZZ's avatar

    Allereerst, Dammm goede stelling 😀 Dit is nu een echte mooie stelling waar je mooi over kunt praten.

    Ik zou zelf wel enorm graag willen zien dat een sony met een nieuwe handheld zou komen een goede met een relatief mooi/groot scherm.

    En dat dr daar ook voldoende games op uit komen.
    In de situatie zoals het zich nu voordoet zou ik nu eerder/liever een nieuwe handheld willen kopen dan een ps4pro. De Ps4pro is mooi en leuk,Maar ik zie er GEEN meerwaarde in mits je een goede 4K tv hebt.

    Dan denk ik dat ze er beter aan hadden gedaan om nu de tussentijd te doorbreken met een GOEDE handheld.

    En dat je dan dus ook die handheld kunt gebruiken als 2e scherm.
    Komt er visite of je ouders willen wat anders kijken dat je dan verder kunt op je handheld.

    Over het handheld gebeuren ansich wou ik daar dus ook op reageren. Veel praten meteen over handheld en reizen. Je kunt thuis met een handheld gaan zitten waar je wilt Dat idee is wel fijn. Nogmaals mocht iemand anders tv willen kijken kun je gewoon verder spelen zonder iemand te hinderen.
    En je kunt dus overal waar je wilt gaan zitten.

    Ik zie hier nog wel potentie in. Maar dan moeten er wel genoeg/goede titels op uitkomen.

  5.   
    mattioza's avatar

    Ik ben zie me nog niet meteen op de bus met een PS Vita of Nintendo 3DS spelen, is ook wat meer een taboe in België. Ik speel ook geen spelletjes op de smartphone. Ik staar gewoon een beetje door het raam op de bus/trein. 😀

    Wat de Switch betreft: Ze hebben ook aangegeven dat het (meer) een console is. Maar ik zie het met een mario kart/pokémon/Zelda wel prima te werken (zowel op console als handheld-deel). Ben wel benieuwd wat het gaat geven in januari als er meer over bekend geraakt (ook al ben ik geen Nintendo-man).

    Stelling: Open world games (zijn en) mogen tot op zekere hoogte repetitief zijn.

    Stelling: We missen de iconische platform-figuren/helden/games (zoals Rayman, Crash Bandicoot, Sly, Jak & Daxter en Ratchet & Clank). Sinds de nieuwe generatie (PS4/XBOX ONE) hebben we alleen nog maar een 2D-game van Rayman en een ‘remake’ van Ratchet & Clank gekregen. Deze games zijn uitstekend beoordeeld geweest, maar nu willen we meer!

  6.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    Als handheld-gaming terug komt zie ik sony niet op de kar springen. De vita was een geweldig apparaat alleen is het jammer dat er zo weinig goede games op zijn uitgekomen. Dus tenzij ze hier iets aan doen zie ik Sony niet weer een handheld uitbrengen met het succes die de psp had.

    stelling:Extra lore (boeken, strips, …) bij een game zijn overbodig.

  7.   
    Sixty's avatar

    Mijn Vita ging gewoon 8 uur mee, tenzij ik de wifi aanzette, dan maar 6. Ik heb heel veel games op de vita gespeeld, en er zijn zat pareltjes die ze nu ook naar de PS4 hebben geport. Onderweg game ik nog steeds op mijn 3DS Kingdom Hearts en Final Fantasy verslavend goed, en series kijk ik alleen als ik die bepaalde serie al een keer heb gezien en terg aan het kijken ben.

    Aan de andere kant, mijn moeder is nu ook zelf series op netflix aan het kijken (via mijn account), en speelt zelf ook pokémon go en kijkt ook op de tablet en laptop dingen van tv terug. Ze speelt graag hyves games op de laptop. Mijn ma maakt het niet uit waar ze op kijkt of speelt, meestal als ze even tv zit te kijken komt mijn pa of broertje en neemt dan de tv over dus ze vindt het zowiezo fijner om dan al op de tablet of achter de pc te zitten.

  8.   
    Ol’gamerdude's avatar

    Stelling: de couch Co-op moet terug komen.