Bethesda steelt mod voor eigen Fallout 4 DLC?

De maker van een Fallout: New Vegas mod kwam deze week met een opvallende aantijging. Hij beweert dat Bethesda zijn mod heeft gebruikt als inspiratiebron voor een quest in Fallout 4’s Far Harbor DLC.

Guillaume Veer stelt dat de Brain Dead quest opvallend veel gelijkenissen vertoont met zijn Autumn Leaves mod:

It featured a colourful cast of eccentric robots, in charge of a forgotten Vault where a strange murder happened. Sounds familiar? Wow, there, people. I knew that Bethesda was keeping an eye out on mods and taking the best ideas to integrate them in their future instalments (like they did for Wasteland Defense for Fallout 4), but this!
Op zijn ModDB-pagina geeft Veer een uiteenzetting van de gelijkenissen. Opvallend genoeg laat hij weten dat hij de DLC zelf nog niet heeft gespeeld; een fan bracht hem op de hoogte.

Pete Hines, Bethesda’s Vice-president of Marketing, laat in een officiële reactie weten dat de gelijkenissen berusten op puur toeval:

We love our mod community and would never disrespect them. I checked, and any similarities between the two are a complete coincidence.
Hoewel het logisch is dat een mod en DLC met hetzelfde thema gelijkenissen vertonen, zijn er inderdaad enkele verdachte overeenkomsten in het verhaal. We zullen deze hier niet spoilen, maar je kunt ze vinden op ModDB.

Wat vind jij: zijn de gelijkenissen overtuigend, of gaat het hier om puur toeval? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    mrb80's avatar

    Hij wist dat ideeen uit mods gebruikt kon worden in toekomstige dlc dus niet zeuren. Waarschijnlijk is hij vooral op zoek naar aandacht, een baan of geld

  2.   
    gamefreak1992's avatar

    Natuurlijk is dit zoeken om hier geld uit te halen, beetje kansloos vind ik maarja dat is het internet.