Razer lanceert dunne mechanische switches voor mobiele apparaten

Van hardware-fabrikant Razer komen allerlei mooie hebbedingetjes voor de gamer, maar daar houdt het klaarblijkelijk niet mee op. Het Amerikaanse bedrijf komt sinds vandaag namelijk ook over de brug met een eigen kaliber mechanische switch. Nu is dat al langer een ding, maar betreft het in dit geval een ultiem dunne uitvoering, die met name gericht zal zijn op de mobiele markt.

Een eerste product in deze nieuwe lijn mechanische schakelaars is dan ook het zogenaamde Mechanical Keyboard Case, wat aan een Apple iPad Pro (12.9″) te bevestigen is. Het toetsenbordje beschikt over Bluetooth, een handige kickstand voor het tablet zelf en een ingebouwde accu die zeker 10 uur mee moet gaan op volle verlichting.


De switches worden in dit geval ingezet met de zogenaamde ‘slim chiclet keycaps’, knoppen die we vaker zien op kleinere toetsenborden. Daaronder schuilen dus Razers nieuwe schakelaars, die net zo betrouwbaar als een volwaardig mechanisch keyboard zouden moeten zijn. Dat wil ook zeggen dat deze een precies schakelpunt hebben, in dit geval is dat 70g.

Is dit een eerste stap naar mechanische switches in alle soorten toetsenborden? De tijd zal het ons leren, maar tot die tijd blijven we ook rubberen domes en scissor switches onder de vingers houden…

  1.   
    iDraxo's avatar

    ziet er mooi uit maar er zit vast wel een mooi prijskaartje aan

  2.   
    bramuige125's avatar

    een gaming toetsen bord voor een ipad hahahahahahahahahahahahahaha

  3.   
    Mattiees's avatar

    ik ben ook benieuwd hoe dat aanvoelt als mechanische switches. Ben benieuwd naar de review (als die er komt) want vermoed dat het een leuk verkoopidee is maar zeker geen nuttige toevoeging voor een tablet.

  4.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Hopelijk komt er ook een versie die 100 euro duurder is en RGB verlichting heeft