Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Xbox verschuift naar Windows: een strak plan of niet? | Hot Koffie Show #113

Microsoft ziet het falen van de Xbox One in en besluit over te gaan naar het ‘Play Anywhere’-plan, een soort samensmelting tussen de Xbox en Windows pc’s. Peter en Tom bespreken het deze week in de Hot Koffie Show en praten naar een conclusie: is dit een strak plan van Microsoft, of gewoon bittere noodzaak?

Discussieer mee en laat vooral een stelling achter voor volgende week!

  1.   
    mattioza's avatar

    Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat het gebeurd, van een zwakte een sterkte maken.

    Ik vraag me inderdaad ook wel af hoe dat gaat zitten met Steam. Want Steam is ineens een heel andere partij (hun kan de microsoft-winstcijfers niets schelen), als jij afkomt dat je een game voor Xbox One gekocht hebt, of je die dan ook gratis op Steam gaat kunnen spelen. Ik heb er mijn twijfels over, het is misschien daarom dat het multiplatform xbox-pc zolang uit gebleven is.

    Stelling: Bij multiplayer shooters met realistische setting is de fun doorgaans belangrijker dan het historische aspect.

  2.   
    _BeefCake99_'s avatar

    stelling: de gamersnet vriendenbingo moet binnenkort gehouden worden voordat alle mensen op vakantie zijn en er minder kunnen komen.
    Mvg, de ene man.

  3.   
    PSPfreaky's avatar

    Het is goed dat de games van Xbox naar Windows komen. Als mensen echt een Xbox One hebben gewild, dan hadden ze het vast wel gekocht nu. Maar alleen de prijzen staan me totaal niet aan. 60-70 euro is gewoon teveel! Ik ga niet meer dan 50 euro betalen voor een game!

  4.   
    Crazysamuel's avatar

    het is prachtig dat we games inderdaad van xbox nu ook op win10 kunnen spelen
    alleen vindt ik dat het play anywhere van xbox meer lijken op het idee wat nintendo mogelijk ook gaat topassen.

    en dat is dat we mogelijk ons console ook mee onderweg kunnen nemen en mircosoft probeert er nu snel play anywhere erin te zetten omzo de gamer nog aan zich te binden, al moet ik wel zeggen dat nintendo wel een andere doelgroep zoekt dan Microsoft, maar uit eindelijk gaat het om de verkoop cijfers en niet om wie de persoon die de game speelt.

  5.   
    Kardinalus's avatar

    Als je een beetje slim online shopt hoef je sowieso (bijna) nooit voor een console game 50 of voor een pc game 45 te betalen. Ik vind het wel een goede tactiek maar de vraag gaat inderdaad de toepasbaarheid zijn zoals met Steam inderdaad.

  6.   
    NL Darthvader's avatar

    Jullie vergeten dat er alweer 350 miljoen Windows 10 gebruikers zijn waarbij er genoeg mensen zitten die af en toe PC games willen kopen, hiermee bereik je een flinke groep mensen waaraan ze gaan verdienen. Is in 1 klap 100de miljoenen meer mensen die Sony niet kan bereiken.

  7.   
    UncreatedKoen's avatar

    Hele sterke zet van Microsoft.

    Zoals hierboven ook al geschreven staat hebben 350 miljoen mensen Windows 10 op het moment. Oftewel Hier is op ingespeeld door het Xbox Team.

    Vorig jaar bracht Microsoft naar buiten dat Windows 7 gebruikers GRATIS over kunnen stappen naar Windows 10.
    dus heel veel mensen zijn overgestapt. Het xbox team heeft denk ik gedacht daarom PC erbij is te pakken want hebben ze meer gebruikers en nu aangezien de Xbox One S ook een klein apparaatje wordt wat je zo weg kan stoppen eraan komt gaan mensen eventueel ook een Xbox halen en kunnen ze wisselen. Hele slimme tactiek!

    Ik zelf heb geen bakbeest van een PC dus ik blijf trouw aan mijn Xbox One. Nu resteert mij nog de vraag stel ik koop Gears 4 digitaal op Xbox One en krijg een PC code. Kan ik deze dan ook aan een maat geven want dan kan je net zo goed 30 euro / 30 euro samen doen 😛

  8.   
    dav1d's avatar

    Ik kan er echt niet bij dat mensen voor PS4 hebben gekozen. Iedereen die ik ken en beide platforms heeft zegt dat de Xbox toch stiekem beter is. Onder andere nog altijd de controller (ook in mijn mening vet superieur aan PS4) het netwerk, de maandelijkse games etc. Het is gewoon allemaal net iets gelikter.

  9.   
    Thomsnov's avatar

    En natuurlijk is Peter superieur aan Tom doordat hij de knop wel in kan drukken.

  10.   
    Sixty's avatar

    Stelling: Welke games of genre games, zijn perfect om in de zomer te spelen?

    Voor mij zijn dat games zoals Uncharted en voor savonds laat met vrienden na gezamelijk te hebben gebbq Until Dawn of ff P.T.