Gerucht: Xbox One Scorpio wordt veel krachtiger dan PS4 Neo

Er gaan al maandenlang geruchten over een nieuwe Playstation 4 met de codenaam ‘Neo’. Deze zou krachtiger zijn dan het huidige model en ondersteuning bieden voor games in 4K-resolutie. Eerder deze week hoorden we ook gefluister over de Xbox One Scorpio, een doorgefokte versie van de Xbox One die in 2017 moet verschijnen. Aanvankelijk werd verondersteld dat de Neo en Scorpio ongeveer even krachtig zullen zijn, maar volgens anonieme bronnen zit de vork heel anders in de steel.

De kracht van een computer wordt vaak gemeten in teraflops. De Xbox One draait momenteel op ongeveer 1,32 teraflops, terwijl de PlayStation 4 de 1,84 teraflops kan aantikken. Polygon beweert uit betrouwbare bron vernomen te hebben dat de nieuwe consoles daar een flink schepje bovenop doen. De PlayStation 4 Neo moet gaan draaien op 4,14 teraflops en de Xbox One Scorpio gaat zelfs voor de 6 teraflops!

Als deze geruchten kloppen, krijgt de Xbox One straks dus een flink streepje voor op de PlayStation 4. Tegelijkertijd werpt het de vraag op hoe de Scorpio precies zal aansluiten op de Xbox One. Volgens geruchten is de PlayStation 4 Neo ontworpen om naast de huidige PlayStation 4 te bestaan, maar het is lastig voor te stellen dat de Scorpio straks enkel games kan draaien die ontworpen zijn voor een console met vijf keer minder power. Eerdere geruchten stelden dat de Xbox One Scorpio ontworpen is om de Oculus Rift te ondersteunen, dus mogelijk wil Microsoft de extra teraflops daarvoor inzetten.

Vooralsnog blijft het echter bij geruchten. Mogelijk krijgen we op de E3 meer duidelijkheid, want verschillende insiders beweren dat zowel Sony als Microsoft zijn nieuwe console op die beurs uit de doeken zal doen. Wij zijn benieuwd, want als Microsoft vanaf volgend jaar inderdaad een significant krachtigere console heeft, zou het zomaar kunnen dat Sony zijn koppositie moet gaan inleveren…

  1.   
    Callofdeepak's avatar

    Megavet
    Wil al een tijdje een Xbox maar geen centen en kan beter wachten dus ahahhaah

  2.   
    Moodey's avatar

    Goh, mocht ook wel na 3 jaar geen unique selling points te hebben.

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Gaat straks nog ingewikkeld worden voor de huismoeders die straks een nieuwe “nintendo” voor hun zoon moeten kopen

  4.   
    Leon's avatar

    Callofdeepak schreef, "Megavet
    Wil al een tijdje een Xbox maar geen centen en kan beter wachten dus ahahhaah"

    Let wel dat deze console volgens de geruchten pas in 2017 verschijnt en waarschijnlijk duurder wordt dan de huidige Xbox One, dus ik weet niet of het het wachten waard is ๐Ÿ˜‰

  5.   
    King of Heroes's avatar

    En wss veel duurder…

  6.   
    Rory's avatar

    lijkt me sterk nu minder en dan opeens 50 procent meer

  7.   
    mattioza's avatar

    Ikziehetnietmeerzitten schreef, "Gaat straks nog ingewikkeld worden voor de huismoeders die straks een nieuwe “nintendo” voor hun zoon moeten kopen"

    Ik denk dat de Wii U nog altijd evenveel teraflops heeft dan de Nintendo 64. ๐Ÿ˜›

    Toch maar even de E3 afwachten. ๐Ÿ™‚

  8.   
    PaNNa's avatar

    Zolang het geen gigaflop word zit het normaal goed.