Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

PlayStation 4.5 en Xbox 1.5 zijn bittere noodzaak? | Hot Koffie Show #105

De komst van de Xbox 1,5 en PlayStation 4,5 is goed om de pc bij te houden! Dat is de geweldige stelling van deze week waar Tom en Peter op in gaan!

  1.   
    Supermanneke's avatar

    De huidige generaties consoles werden, in tegenstelling tot de PS3 en X360, wel met hardware verscheept die redelijk middelmatig was. Hoeveel games draaien er nu op de beloofde 1080p60? De PS3 en Xbox 360 waren dan wel lastiger voor ontwikkelaars, maar zodra ze er mee overweg konden, waren ze in de beginjaren gelijk of zelfs beter dan menig game PC. Ze zitten dus wel zeer in het nadeel tegenover de PC.

    Maar, het zou echt een gigantische naaistreek zijn zouden MS/Sony met een krachtigere versie van hun console komen. Ja, de VR komt eraan, maar dat gaat echt nog niet heel betaalbaar zijn de komende 2-3 jaar. En tegen de tijd dat het zover is, is het wel weer tijd voor een nieuwe generatie consoles.

  2.   
    gamerfriend01's avatar

    Wow leuk jongens dat jullie mijn stelling behandelt hebben dankjewel 😉

  3.   
    Thomsnov's avatar

    Euhm een stelling voor volgende week ? Dan is het toch de hot koffie show live

  4.   
    Thomsnov's avatar

    En ik denk dat er geen nieuwe console komt als de PlayStation 4,5. Ik zou hem in ieder geval niet kopen

  5.   
    Musicman88's avatar

    Van de ene kant moet ik als pc gamer zeggen dat het wel jammer is dat er consoles zijn, want er is zoveel mogelijk met de huidige techniek en de consoles houden die voortgang echt tegen. Van de andere kant, er worden nu ook gewoon al supermooie games gemaakt.

    Ik ben dan echt een pc fanaat en ben best bereid om wat geld neer te leggen om een dikke pc te kunnen kopen. En ook door de jaren heen besteed ik er genoeg geld aan. Echter dat is niet alleen om te gamen. Ik gebruik mijn pc ook als mediaplayer en natuurlijk voor werk/studie. Een console zou ik dus echt geen cent aan willen uitgeven, want waarom je game op medium graphics spelen als het ook op ultra kan? Maar om nou brandbommen bij Playstation en Xbox naar binnen te gaan gooien is het me ook niet waard.

  6.   
    Jerry97's avatar

    Het probleem is dat een pc een stuk duurder is als je op ultra setting en dat soort shit wilt spelen, daarom kopen zoveel mensen en console. ik denk dat als er een pc waardige console komt dat die dan ook weer zo duur word als zo’n dikke pc. Dus doe mij maar gewoon een console dan krijg ik tenminste geen ruzie met me portemenee.

  7.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Toen ik begon met gamen op de pc, was ik niet echt van de graphics.

    Vond vooral de hogere framerate belangrijk.

    Ben overigens wel blij dat ik games op hogere instellingen kan draaien dan een ps4/xone.

    En zoals hierboven al is genoemd, wordt mijn PC ook gebruikt voor studie/media.

  8.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Consoles zijn kut en console gebruikers moeten genadeloos afgestraft worden. Maar dat is slechts mijn genuanceerde mening

  9.   
    mheiden21's avatar

    Ik geniet van het simpele van de console, niemand heeft een beter systeem plus het misbruik/cheaten is vele malen minder in games. Ik zit niet te wachten op een nieuwe console heb liever dat ze hun energie in het doorontwikkelen stoppen in de huidige generatie wat betreft software en gebruiksgemak.

  10.   
    NietNickMeneer's avatar

    Ik hoef zelf geen nieuwe ps4 die van mij doet het prima en ik kijk toch niks in 4k en vr tja ik ben er ook niet zo van

  11.   
    JesseTheunZzz's avatar

    Ik laat het lekker bij mijn PS4, dat ding draait nog als een zonnetje en ik ben er nog steeds erg blij mee! 4K is voor mij niet nodig…

  12.   
    Carcass's avatar

    (null)

  13.   
    Alexsaurus's avatar

    Ik ben erg benieuwd. Ik denk dat iedere consolemaker toch wel twee keer nadenkt voor hij een upgrade uitbrengt voor zijn console, gezien de enorme flop van de Sega CD in 1993, wat in principe een flinke upgrade was voor de Sega Genesis. Een groot punt van kritiek indertijd was dat het een grote investering was en dat er uiteindelijk met de techniek maar weinig gedaan werd.

    In dat geval kun je hem net zo goed niet kopen. Als een upgrade ook daadwerkelijk mogelijkheden biedt voor toekomstige games, voelt dat voor veel mensen toch een beetje als verraad. De aanschaf van een nieuwe console is een garantie dat je de komende jaren probleemloos nieuwe games kunt spelen, totdat we weer toe zijn aan een nieuwe generatie. Het invoeren van tussentijdse upgrades is dan een kunstgreep om mensen meer consoles aan te smeren.

    Dat gezegd hebbende, er valt wat voor te zeggen dat consoles altijd ‘upgradebaar’ zijn geweest. Je werd geacht memory cards te kopen om te kunnen saven, extra controllers om met je vrienden te spelen (en voor de PS2 tevens een multitap als je met zijn vieren wilde spelen), een lightgun om te kunnen schieten, etc. Er is zeker een markt voor extra toeters en bellen op een console.

  14.   
    Svend's avatar

    Game merchandise en goodies hebben geen toegevoegde waarde aan de game zelf.

  15.   
    mattioza's avatar

    Ik denk ook wel dat er SLIM-versie komt voor de VR en 4K toestanden maar ik hou het nog even op mijn PS4.

    Stelling: Call of Duty en Battlefield kunnen prima naast elkaar bestaan, daarom is het goed dat hun nieuwste deel zo een uiteenlopend concept heeft.

  16.   
    gamerfriend01's avatar

    Nieuwe stelling: Game developers luisteren te weinig naar de community. Denk maar aan COD en het grote aantal dislikes, dit bewijst toch dat de mensen iets anders willen

  17.   
    Moodey's avatar

    Nieuwe stelling: Je doet grote reten bij third person en grote jopen bij first person. Nooit andersom want zo werkt het toch niet?

    Huehuehuehuehue

  18.   
    Artyom_'s avatar

    Ik kan ook lekker op de bank ploffen met een controller via mijn pc en dan ziet het er nog steeds 200x beter uit. Het is meer je budget en persoonlijke mening wat je ermee doet. Ik speel zelf graag op de XBOX One. De PC en Console vergelijken is vragen om problemen. Gameplay staat voorop aan graphics en veel games zuigen gewoon op PC en Console..