Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Filmgames zijn toe aan een comeback! | Hot Koffie Show #101

De Hot Koffie Show gaat door! Ook na onze honderdste aflevering zijn Tom en Peter terug met een nieuwe stelling. Deze week betreft het een fijne discussie en speculatie over de terugkeer van (goede) filmgames! Zijn er te weinig? Willen we er eigenlijk wel meer? En hoe dan? Onze koffieleuters gaan wild op het onderwerp…

  1.   
    tijn80's avatar

    Captain America hebben jullie ooit een 6.6 gegeven. Zo vet kan die game dus niet zijn ๐Ÿ˜‰
    Helaas worden de meeste gamefilms inderdaad gemaakt in de hype van een game en worden ze extreem afgeraffeld. De betere gamefilms waren niet direct gekoppeld aan de releasedatum van een game.

  2.   
    UncreatedKoen's avatar

    Ze moeten gewoon een zij verhaal vertellen en niet letterlijk de film proberen na te doen. De laatste filmgame waar ik me mee vermaakt heb die het wel goed deed was namelijk Spider-Man 3 op de Xbox360. Die deed het opzicht nog redelijk goed.

    Maar bijvoorbeeld met Captain America Civil War die eraan komt kan je heel goed een game maken over het feit dat Cap tegen Crossbones het op moet nemen. Gewoon er naast gaan zitten. Iedereen focussed omdat die trailer je dat laat zien op het gevecht tussen Team Cap en #TeamIronMan maar daarnaast zit Crossbones ook nog.

    Btw opdrachten geven lijken me wel tof alleen het moet natuurlijk niet een challenge zijn van hee jongens ga die game kopen en wie als eerste alle achievements/trophies haalt krijgt van ons een lolly xD

    stelling: uitgevers trekken zich terug van E3 omdat de gamescom vorig jaar beter ontvangen werd en ze zich daarop willen focussen.

  3.   
    joep klinkenberg's avatar

    South park the stick of truth is een goede want hij gaat over de serrie maar niet helemaal.
    Een aanrader voor south park fans.

  4.   
    Sa.'s avatar

    UncreatedKoen schreef, "Ze moeten gewoon een zij verhaal vertellen en niet letterlijk de film proberen na te doen. De laatste filmgame waar ik me mee vermaakt heb die het wel goed deed was namelijk Spider-Man 3 op de Xbox360. Die deed het opzicht nog redelijk goed.
    Maar bijvoorbeeld met Captain America Civil War die eraan komt kan je heel goed een game maken over het feit dat Cap tegen Crossbones het op moet nemen. Gewoon er naast gaan zitten. Iedereen focussed omdat die trailer je dat laat zien op het gevecht tussen Team Cap en #TeamIronMan maar daarnaast zit Crossbones ook nog.
    Btw opdrachten geven lijken me wel tof alleen het moet natuurlijk niet een challenge zijn van hee jongens ga die game kopen en wie als eerste alle achievements/trophies haalt krijgt van ons een lolly xD
    stelling: uitgevers trekken zich terug van E3 omdat de gamescom vorig jaar beter ontvangen werd en ze zich daarop willen focussen."

    Ik sluit me hier volledig bij aan. Een ander goed voorbeeld is X-Men Origins: Wolverine. Ook erg sterke game waar ze niet letterlijk de film nabootsde.

  5.   
    djonnieboy97's avatar

    team captain america 4 the win

  6.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Peter, sinds wanneer heb jij zo’n mooi spiderman pakkie. Daar heb je me niks over verteld.

  7.   
    Koenboy1304's avatar

    Stelling: Er worden tegenwoordig teveel sci-fi games gemaakt.

  8.   
    mattioza's avatar

    Ik ben het eigenlijk wel eens met de stelling en de behandeling ervan. Nu zijn (de typische) filmgames er maar halfslachtig bij getrokken. Ook de story is niet spannend meer als je net de film hebt gezien die exact hetzelfde is. Maar ze zouden wel erg vet kunnen zijn.

    Stelling: Er moeten game opleidingsdagen komen voor game journalisten. (dat mensen minstens de basis leren kennen van games dat niet in meteen hun straatje past en beetje de geschiedenis van games voor de jongere/beginnende game journalisten).

  9.   
    TheNerdNL's avatar

    Tom je met net een Dj kapsel. Hipster ๐Ÿ˜›

    Stelling

    Comics moetten morderner worden?

    (Ik ga met deze stelling zoveel haat krijgen)

    Mijn mening
    Ik vindt dat er een platform moet komen waar je je comics (Books) kan lezen. Een soort spotify alleen dan voor commics. Het zal wel tof zijn dat uit gevers nog echt verzieken exemplaren uit zal geven. Maar dat je ook bvb in de bus,trein,vliegruig comics kan lezen. 8) Of ben ik nu weer iemand die ouderdingen wil verpesten naar morderne dingen? generatie kloofje? ๐Ÿ˜›

  10.   
    Carcass's avatar

    Films van games alleen uitbrengen als dit wat toevoegt.. Niet forceren en zeker niet uitbrengen omdat het zou moeten.

    Misschien een idee om een interview af te gaan nemen zodra een stelling een uitgever ofzo betreft?

  11.   
    matdriks's avatar

    Het is wel leuk om te weten wat de community doet/heeft/denkt.
    Bijvoorbeeld als de stelling van volgende week is; Gamers spelen meer verschillende games dan vroeger.
    Dan kan je vragen aan de community met een invul veld hoeveel games zij hebben.

  12.   
    NietNickMeneer's avatar

    Tom fresh kapsel hoor!

  13.   
    QTxJess's avatar

    Ik denk dat je gewoon geen filmgames moet hebben, maar games geinspireerd of gebaseerd op een film i.e. Shadow Of Mordor en Star Wars: Battlefront.

    Een toffe game die ze zouden kunnen maken is misschien over Firefly. Okay, het is geen film, het is een serie, maar stel je voor: Je hebt een ruimteschipje, een Firefly type. Je kan dat ding customizen om hem sneller te maken of wat dan ook, meer ruimte voor meer crewleden of smokkelwaar. Jij moet door de galaxy heen, je geld verdienen met smokkelwaar. Je moet oppassen dat je niet door de Alliance gesnapt wordt, maar als je te veel in de meer verlate delen van het heelal gaat zitten, is de kans groot dat je reavers tegenkomt, maar neemt de kans dat officials je pakken af.
    Idk, er zou denk ik best wel iets tofs in kunnen zitten.

    Also, leuke spornoman knipjes ๐Ÿ˜†

  14.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Dus in conclusie; games die precies het verhaal van de film volgen zijn kut en games die zich afspelen in de wereld van de film zijn prima? Klopt wel ongeveer denk ik. Filmgames die ik heel goed vond/vind zijn bijvoorbeeld Spiderman 2, King Kong, Mad Max, Shadow of Mordor en Star Wars Battlefront 1 en 2 (de nieuwe kan mijn piemol zuigen). Allemaal games die meer een eigen verhaal hebben ipv het verhaal van een film 1 op 1 proberen na te doen (King Kong misschien wat minder maar voor zover me kan herinneren speelde het voor het grootste deel als een first person shooter en volgde het niet per se exact het verhaal van de film). De enige filmgame die echt het verhaal van de film volgde en die ik ook echt goed vond was Batman Begins maar waarschijnlijk ben ik gewoon een fanboy en is niemand het hier met me over eens.

    Wilde er zelf een stelling in donderen maar vind die van Mattioza wel eigenlijk ook wel interessant.

  15.   
    Petor's avatar

    _BeefCake99_ schreef, "Peter, sinds wanneer heb jij zo’n mooi spiderman pakkie. Daar heb je me niks over verteld."

    You never asked!

  16.   
    gamerfriend01's avatar

    Nieuwe stelling, games worden beter een paar maand voor dat hij uit komt aangekondigd bijvoorbeeld bij fallout 4, dan dat deze al jaren op voorhand worden aangekondigd. ๐Ÿ˜‰