Digitale games inruilen? Microsoft peilt interesse, maar geeft weinig hoop

Eén van de voordelen van games in een doosje is dat je ze kunt inruilen tegen geld en dat is voor velen nog steeds dé reden om hun spellen fysiek te kopen. Wanneer je zo’n mogelijkheid ook voor digitale games zou hebben, zou je daar dan geïnteresseerd in zijn? Dat is wat Microsoft recentelijk aan consumenten vroeg in een survey.

Onderstaand screenshot verscheen begin deze week op internet en veroorzaakte flink wat opschudding. Analisten Michael Pachter en Colin Sebastian voorspelden zelfs dat een dergelijke feature grote gevolgen zou kunnen hebben voor Microsofts relatie met gamewinkels, aangezien die jaarlijks flink wat geld verdienen aan de in- en verkoop van tweedehands spellen.

Uiteindelijk blijkt het te gaan om een storm in een glas water, want marketingbaas Aaron Greenberg heeft aangegeven dat een dergelijke feature niet in de planning staat:

We are not actively planning such a thing, surprised it was even asked in a survey. Not fire being played with 🙂
Zou jij games sneller digitaal kopen wanneer je ze zou kunnen inruilen? En zo ja, vind je 10 procent dan een redelijke vergoeding? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    madda's avatar

    10% vind ik veel te laag, zeker geen rden om meer games digitaal te kopen.
    Met meerdere mensen games sharen zou voor mij wel een reden zijn meer digitaal te kopen 🙄

  2.   
    jorisboots's avatar

    als je een cd koopt van een game kan je die ook uitlenen aan een vriend bv dus een cd heeft veel meer voordelen

  3.   
    Zultkop's avatar

    zij doen gewoon marketing om zieltjes te winnen, xbox gaat dat toch niet doen. maar nu gaan sommigen twijfelen en misschien xbox kopen omdat ze denken dat het dan komt….