Phil Spencer: Microsoft accepteert dat niet iedereen een Xbox One wil

Als we van één persoon zouden verwachten dat hij elke gamer aan de Xbox One wil helpen, is het wel Xbox-baas Phil Spencer. Toen Polygon hem echter vroeg waarom pc-gamers zo’n apparaat in huis zouden moeten halen, antwoordde hij verrassend genoeg dat dat helemaal niet hoeft.

You might not [have a reason for buying one]. And I’m not trying to trick you into buying an Xbox One for what I’m doing. I was actually asked by somebody, ‘Did you do Forza 6: Apex as a way of teasing the PC gamers with how good Forza is so they’ll go buy an Xbox One?’ No. That’s not the plan. So they might not [buy an Xbox One]. And I want that to be okay.
En hoewel de naam Universal Windows Platform, de programmatuur achter games in de Windows Store, anders doet vermoeden, is het volgens Spencer ook niet Microsofts bedoeling om het pc-platform met het Xbox-platform samen te voegen. In plaats daarvan moet Microsoft juist de verschillen omarmen. Op die manier moeten gamers het gevoel krijgen dat ze toegang hebben tot zoveel mogelijk games, terwijl ontwikkelaars het gevoel hebben zoveel mogelijk gamers te kunnen bereiken.

Denk jij dat dit PR-praatje van Spencer Microsofts reputatie bij pc-gamers kan redden?

  1.   
    Thomsnov's avatar

    Ik denk dat hij wel degelijk wil dat iedereen aan de xbone gaat. En dat dit inderdaad een reclame praatje is. En de grap is dat het zelfs werkt want jullie schrijven over hoe patent de Xbox baas is en dat is weer positieve reclame. Wink. Dat is dus slimme sluipreclame

  2.   
    iDraxo's avatar

    ik snap die man wel hij is denk ik gewoon eerlijk

  3.   
    kiesmaarwa's avatar

    Hij is gewoon realistisch en berekenend. Het is gewoon een feit dat niet iedereen een Xbox wil.. als jij dan gaat lopen roepen dat iedereen er wel 1 moet kopen, dan zet je jezelf gewoon voor lul in de industrie en je klantjes. Dit is dus het enige juiste antwoord wat je kunt geven..