BioWare peilt interesse in tactische Dragon Age-game

BioWare staat natuurlijk bekend om zijn fantastische RPG-gameplay. Nu peilt het bedrijf echter hoeveel interesse er is voor een tactische game die zich afspeelt in het universum van Dragon Age. Daarbij moeten we dus denken aan games als XCOM of Fire Emblem, maar dan met het continent Thedas als setting.

En de man die deze vraag via Twitter stelt, is ook niet de minste: uitvoerend producent Mark Darrah van Dragon Age heeft een Twitter-poll aangemaakt om de resultaten te meten. Naast mensen die simpelweg een antwoord invullen, werden er natuurlijk ook tal van vragen gesteld over deze eventuele strategiegame.

Darrah had de antwoorden op veel vragen paraat, dus het lijkt erop dat BioWare al langer speelt met dit idee. Zo wist de beste man ons te vertellen dat de hypothetische game een romantieksysteem à la Fire Emblem zou hebben. Ook zou het verhaal van het spel de Dragon Age-canon volgen en natuurlijk zou het een turn-based game zijn.

Voor welke platforms de game ontwikkeld zou worden, is niet bekend. De poll geeft hints dat er twee opties worden overwogen: pc en mobiele platforms. Bij die laatste categorie horen ook handheld-consoles.

Zouden jullie een tactische Dragon Age-game zien zitten? Laat het ons – en wellicht Mark Darrah zelf – weten in een reactie!

 1.   
  Mjolnir's avatar

  Lijkt me harstikke leuk!

 2.   
  nuclearnemo's avatar

  Interessant, maar dan wel voor op de PC

 3.   
  petiertje's avatar

  XCOM, maar dan in thedas? waar kan in de pre-order plaatsen? 😉