Kojima wilde Silent Hills maken met Gears of War-bedenker Bleszinski

Vorig jaar werd Silent Hills gecanceld en daarmee kwam (voorlopig?) ook een einde aan de samenwerking tussen Kojima en Del Toro. Nog ver voordat er sprake was van dat epische duo, overwoog Kojima echter om een ander bekend gezicht bij zich te voegen.

Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski, die tegenwoordig werkt aan Lawbreakers met zijn eigen indie-studio Boss Key, liet via Twitter weten dat Kojima hem ooit uitnodigde om samen een Silent Hill-game te ontwikkelen. Bleszinski vertelt dat hij “gevleid” was, maar had drie redenen om het aanbod af te slaan. Ten eerste zou hij voor de ontwikkeling moeten verhuizen naar Los Angeles en hij houdt niet van die stad. Ten tweede had Bleszinski meer zin om aan een compleet nieuwe IP te werken. En last but not least: de man was er zeker van dat hij de game volledig zou “vern**ken”.


Uiteindelijk ging Kojima een partnerschap aan met Del Toro, dat helaas teleurstellend eindigde. Later deze maand komen de twee echter voor het eerst sinds tijden weer samen, wanneer ze een presentatie geven op de D.I.C.E. Summit. Zouden ze daar een nieuwe game onthullen? We beginnen alvast met duimen…

  1.   
    Neolite's avatar

    Een combinatie tussen deze twee zou ik toch stiekem wel aanmoedigen. Heel benieuwd wat hier uitgekomen was, jammer dat het niet zo ver is gekomen.