Konami waagt een gok met een nieuwe Silent Hill-ervaring

Laat me je linea recta uit de droom helpen: er komt geen nieuwe game omtrent het spookstadje Silent Hill, iets wat ondergetekende uiterst betreurt. Nee, in plaats van dat besluit Konami- het bedrijf dat de laatste jaren zo’n beetje aan elkaar hangt van foute beslissingen (uitzonderingen daargelaten) – om de wereld van de gokautomaten te verrijken met een Silent Hill-gokkast. Je leest het goed. Silent Hill gaat bij de gokverslaafden voor de Giant Bill.

Konami heeft diens markante idee tijdens de Global Gaming Expo in Las Vegas uit de doeken gedaan. Mocht je het echt willen weten, het onding gaat er dus zo uitzien:

De automaat gaat – zoals het je wellicht al opgevallen was – de naam Silent Hill: Escape met zich meedragen, wat ironisch is gezien ik direct uit het casino zou willen ‘escapen’. Volgens Yahoo! Finance is het apparaat uitgerust met een 49″ gebogen 4K Ultra HD paneel, waardoor je in haarscherpe details kunt zien op wat voor manieren je waarschijnlijk al je geld kunt verliezen.

Hoe erg dit alles dan ook mag zijn, het is nog betreurenswaardiger te noemen dat dit niet Konami’s eerste uitstapje in de gokindustrie is. Vlak na het annuleren van Silent Hills – waar ik nog steeds therapie voor volg – strooide de uitgever menig Silent Hill-fan nog een flinke dot zout in de verse wonden door een Silent Hill pachislot machine op de markt te zetten. Ook Snake ontkwam niet aan het gokcircuit, gezien Konami ook een Metal Gear Solid 3: Snake Eater gokkast wist te fabriceren, waardoor Snake op meer dan één manier een eenarmige bandiet werd.

Of Konami ooit nog een keer aan de gamers thuis gaat denken en eens serieus met een toffe Silent Hill- of Metal Gear-game op de proppen komt, ik durf het niet meer te zeggen. De halfbakken poging om met Metal Gear Survive nog iets van de Metal Gear-franchise te maken liep ook niet echt uit op iets noemenswaardig.

  1.   
    mmx's avatar

    Ik vond silent hil best goed zowel de game als de film.

  2.   
    Anoniem-1997633742's avatar

    @mmx: welke,?