Kojima Productions teaset mogelijk nieuwe Silent Hill-game

Aan het einde van vorig jaar zat Kojima alleen in zijn kantoor, te werken aan een compleet nieuw concept voor het volgende project van Kojima Productions, de ontwikkelaar achter Death Stranding. Middels een tweet lijkt de aankondiging van dit project aanstaande. Alle pijlen lijken te wijzen naar een nieuwe Silent Hill-titel.

Eind januari dook er een gerucht op waarin werd onthuld dat er liefst twee Silent Hill-titels in de maak zouden zijn. Hoewel dit misschien wel een ontzettende grote puzzelstuk is, zijn er zeker ook nog meer mogelijke puzzelstukjes te vinden.

Masahiro Ito, de ontwerper achter de monsters van Silent Hill, maakte begin dit jaar nog bekend te werken aan een titel waarbij hij was opgenomen als core member van het team. Daarbij zei hij ook dat hij hoopt dat de titel niet wordt geannuleerd, wat weer kan refereren naar de gecancelde Silent Hills van Kojima.

Maar ook Kojima zelf lijkt vorig jaar al zelfs enkele hints te hebben gedropt. Voor het maken van P.T. moest Kojima zijn horror soul activeren. Hiervoor heeft hij onder andere de Thaise horrorfilm The Eye gekeken, maar nooit uitgekeken. Aan het einde van november vertelde hij dan ook uit het niets dat hij de film weer zou oppakken en dit keer wel zou uitkijken.

Natuurlijk helpt het ook dat er begin dit jaar zelfs een gerucht was waarin vermeld staat dat Kojima Productions en Konami aan het praten waren voor een nieuwe Silent Hill. Gezien de rechten vooralsnog bij Konami liggen. Hieruit zou zijn uitgekomen dat Konami de keuze mocht laten vallen op de hoofdacteur, terwijl Kojima Productions over de verdere productie zou gaan.

In de tweet die vandaag is verschenen komt toevallig het woord Silent wel erg naar voren. Daarnaast staat het woord ‘Pyramid’ op de bovenkant van het potlood die Aiko Saito vasthoudt, die toevalligerwijs ook weer precies naar de camera gericht staat. Wat vervolgens weer kan refereren aan Pyramid Head, één van de bekendste monsters in Silent Hill. Als laatste staat op het briefje voor Aiko Saito Next Week vermeld.

Vooralsnog blijft de geruchtenmolen op volle toeren draaien en moeten we wachten tot volgende week voor een definitief antwoord. Al schat ik de kans hoog in dat we een nieuwe Silent Hill-game gaan zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren