Red Dead Redemption per ongeluk zichtbaar als backwards compatible

Misschien wel de meest gevraagde game om op de Xbox One backwards compatible te worden, is Red Dead Redemption. Deze heerlijke game was op de vorige generatie consoles een absolute hit en dus hopen veel gamers, in afwachting van een mogelijk vervolg, de titel nog eens te kunnen spelen via backwards compatibility. Afgelopen weekend leek het grote moment aangebroken, toen Red Dead Redemption ineens stilletjes speelbaar bleek te zijn via backwards compatibility. Leek, want de vermelding van Red Dead Redemption in de catalogus met backwards compatible games bleek een foutje.

In een reactie laat ‘Major Nelson’ weten dat Microsoft alle Xbox 360-games test met de emulator, om er zeker van te zijn dat de dienst goed functioneert. Het publiekelijk speelbaar zijn van Red Dead Redemption was echter niet de bedoeling:

Microsoft tests all Xbox 360 games with our emulator to ensure a quality experience across a breadth of titles. Due to an error, some of the games currently in test were accidentally made available. We have since removed access to those games, and apologize for any confusion this may have caused. We will have more information on upcoming releases soon.
Het is dus nog even wachten op een formele aankondiging, maar de kans lijkt wel bijzonder groot nu dat we op korte termijn Red Dead Redemption echt mogen verwelkomen via backwards compatibility op de Xbox One.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  dan toch maar een xbox one erbij kopen? nah fuck dat sluit me ps3 wel aan

 2.   
  NL Darthvader's avatar

  Voor de mensen die hem afgelopen weekend gedownload hebben kunnen het spel op de Xbox One blijven spelen, zolang je maar offline staat. Veel plezier!

 3.   
  R1chardTM's avatar

  YAS!