Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Zijn gamesites zelf schuldig aan de platform-oorlog? | Hot Koffie Show #91

Zijn het de gamewebsites geweest die console- en pc-gamers tegen elkaar opzetten met hun berichtgeving? Het lijkt er soms wel op, maar onze Tom en Peter proberen hun zaakjes goed te praten in deze nieuwe Hot Koffie Show!

Meepraten over het onderwerp is altijd gezellig, maar vergeet ook niet je eigen dringende stelling of vraag achter te laten voor volgende week!

  1.   
    MikeGevers's avatar

    Ik ontken alles!

  2.   
    Rolf31's avatar

    Hartstikke schuldig! Executeren!!!

    Even serieus, objectief is niemand en zelfs van “eerlijke” redacteuren is de mening gekleurd. Dus bewust of onbewust wordt bijgedragen aan de vete.

    Overall een vette show deze week! Goed uit het dal der feestdagen gekropen.

    Nieuwe stelling: Indie games zijn underrated en wij consumenten waarderen ze te weinig

  3.   
    mattioza's avatar

    De artikelen met vergelijking en dergelijke maken mij niet zoveel uit.

    Wel een punt van ‘kritiek’ dat aansluit op de stelling: In het begin van de Gamersnetstream-tijdperk moest iemand zich ‘opofferen’ om een pc-stream te doen. Nu zijn er meestal 3 van de 4 streams in de week op pc. Dit terwijl een heel deel van de community een console-gamer is. Waar is de tijd dat Tom bekend stond als de grootste xbox-fanboy van de benelux en daar trots op was? Een betere verdeling tussen de platformen zou ik persoonlijk fijn vinden.

    Stelling: Beter een element in een game goed gepikt dan slecht uitgevonden.

  4.   
    Thomsnov's avatar

    Ik lag echt in een deuk zelfs mijn vader kwam even kijken wat er aan de hand is.
    Hoorde hij ineens DAAR MOET EEN PIEMEL IN.

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Gamesites zijn hier niet schuldig aan, maar de internetfora wel! als die er niet waren kon er ook geen discussie gevoerd worden zoals we deze tegenwoordig hebben.
    Vroeger durfde niemand te roepen dat ze “masterrace” waren, nu zitten ze allemaal veilig op internet en lopen ze niet het risico om in elkaar geslagen te worden ๐Ÿ˜†

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    ^
    Daarom voer ik irl geen discussies meer. Er wordt elke keer wel weer iemand in elkaar geslagen.

  7.   
    RodeZeekoe's avatar

    Hahaah echt een leuke aflevering!

  8.   
    NietNickMeneer's avatar

    ik ben voor KAPMF SONY

  9.   
    UncreatedKoen's avatar

    Thanks voor het kiezen van mijn stelling jongens!

    Op het moment vindt ik dit namelijk nog al een erg actief onderwerp. Aangezien gamesites over het algemeen juist nieuws berichten schrijven op de manier dat PC en Console kampen tegenover komen te staan en op sommige sites zorgt dit er zelfs voor dat de community half uit elkaar valt. Gamesites willen een grote community met daarin kleinere kampen erin (Xbox Crew, Playstation Crew en PC Masterrace als voorbeeld hier op GamersNET) maar door juist die berichten op bepaalde manieren te schrijven kan het zijn dat er discussie/ruzie ontstaat in de community en dat deze uit elkaar gaat vallen omdat mensen elkaar letterlijk de kop in willen slaan door deze discussies/ruzies.

    Goed behandeld!

  10.   
    Musicman88's avatar

    Thardolf schreef, "Microsof zal sony vernietigen! Xbox for master race!!! 8) "

    Hahaha, ik heb zo’n vermoeden door wie deze account is aangemaakt, maar chapeau! Ik kom niet meer bij van het lachen……. ๐Ÿ˜†

  11.   
    Tom's avatar

    mattioza schreef, "Waar is de tijd dat Tom bekend stond als de grootste xbox-fanboy van de benelux en daar trots op was?"

    Waarschijnlijk verdwenen met de kijkers van juist die streams. Zou graag vaker live gaan op Xbox One, maar streamen met pak ‘m beet zes kijkers en een dode chat is weinig motiverend. Geldt voor Gears, Halo en Forza. Om nog maar niet te spreken van Ori of een andere ‘obscure’ Xbox-titel. Geen animo bij kijkers = weinig zin in stream.

    Overigens dig ik mijn parodie-account wel. Hij brengt sterke standpunten waarin ik mij prima kan vinden. Alleen jammer dat ie zijn stellingen niet, zoals ik, ook af en toe via het superieure Windows Phone-platform brengt. ๐Ÿ˜›

  12.   
    Neolite's avatar

    mattioza schreef, "Waar is de tijd dat Tom bekend stond als de grootste xbox-fanboy van de benelux en daar trots op was?"

    Op elke verkochte Xbox worden er 10 Playstation consoles verkocht in Nederland. Dan is het niet zo gek dat een stream van een Xbox exclusive niet de kijkers trekt die je graag ziet. Multiplatform games “krijgt” Tom op de pc en dan is dat het gevolg.

    Stelling

    Een perfecte release is niet meer mogelijk, games worden te vroeg of incompleet uitgebracht. Dit vaak buiten de schuld van de ontwikkelaar om.

  13.   
    Petor's avatar

    Twee kleine verbeterpunten @Neolite. Ten eerste is de verhouding PS4 – XBO inderdaad niet fraai, maar ook weer niet 1 op 10. Ten tweede krijgen we juist de meeste multiplatformgames op XBO. Daar zijn er namelijk altijd het meeste van over ๐Ÿ˜‰

  14.   
    mattioza's avatar

    Tom schreef, "

    ”mattioza” schreef, "Waar is de tijd dat Tom bekend stond als de grootste xbox-fanboy van de benelux en daar trots op was?"

    Waarschijnlijk verdwenen met de kijkers van juist die streams. Zou graag vaker live gaan op Xbox One, maar streamen met pak ‘m beet zes kijkers en een dode chat is weinig motiverend. Geldt voor Gears, Halo en Forza. Om nog maar niet te spreken van Ori of een andere ‘obscure’ Xbox-titel. Geen animo bij kijkers = weinig zin in stream. "

    Dat heeft Gamersnet radio nooit tegen gehouden ๐Ÿ˜†

    Ik begrijp het ook wel, maar in hoeverre blijf je nog je eigen ding doen ipv. met zen allen naar het pc masterrace te gaan.
    Ik vraag me dan ook af, Peter zou heel graag een Nintendo-streamer erbij hebben maar de kans is ook groot dat de animo daarvoor eerder beperkt is. Maar goed ik wijk misschien te ver af, goeie stelling. ๐Ÿ˜›

  15.   
    Leukste's avatar

    Proost op dat blik(je) monster Peter. 8)

    Ikspeelnooitpokemon schreef, "^
    Daarom voer ik irl geen discussies meer. Er wordt elke keer wel weer iemand in elkaar geslagen."

    Ja, het echte leven is soms beangstigend. Zeker als het om een discussie gaat over welk platform wij prefereren. ๐Ÿ˜‰

  16.   
    Neolite's avatar

    Petor schreef, "Twee kleine verbeterpunten @Neolite. Ten eerste is de verhouding PS4 – XBO inderdaad niet fraai, maar ook weer niet 1 op 10. Ten tweede krijgen we juist de meeste multiplatformgames op XBO. Daar zijn er namelijk altijd het meeste van over ;-)"

    Ik overdreef een “klein” beetje, de verhouding is wel duidelijk echter. Zeker in Nederland en andere landen waar de Xbox een jaar later uitkwam is het gewoon een achterstand die je niet meer inhaalt.

    En peter, jullie krijgen dus gewoon de afdankertjes en de rest die overblijft
    ๐Ÿ˜›

  17.   
    petiertje's avatar

    Ik neem al die discussies over welk platform het beste is met een flinke eetlepel zout. (gewoon niet serieus dus ๐Ÿ˜‰ ) Ik ben een PC gamer en heb geen Play box/X station (staan ze beide als eerste in de ‘opsomming’ ๐Ÿ˜‰ Als iemand een console prefereert boven een PC, prima toch. Ik hoef er niet op te spelen en vermaak me prima met de games die ik op mijn PC heb staan.

    Het is inderdaad wel zo dat game sites in het algemeen soms een gekleurd bericht naar buiten brengen, en heel erg games gaan vergelijken per platform, maar is dat niet logisch? het komt op meerdere platformen uit, en dan kijk je ook naar hoe het op die platformen presteert. Als er al verschil in zit moet je bij de ontwikkelaar zijn, en niet bij degene die de verschillen benoemd. Hoewel het soms wel iets met mieren en 18+ is.

    Misschien valt het mij niet zo op omdat ik er totaal niet mee bezig ben, en het ook niet serieus neem, vaak is het nog wel leuk ook om te zien hoe druk sommige ‘helden’ zich maken over waar dat stuk plastic is ontwikkeld.

    Nog een knuppel voor het hoenderhok van volgende week misschien:

    Piraterij is gelijk aan diefstal, en moet een celstraf kunnen opleveren. Het maakt niet uit of je alleen download, of de game beschikbaar stelt voor anderen om te downloaden.

  18.   
    Petor's avatar

    Neolite schreef, "

    ”Petor” schreef, "Twee kleine verbeterpunten @Neolite. Ten eerste is de verhouding PS4 – XBO inderdaad niet fraai, maar ook weer niet 1 op 10. Ten tweede krijgen we juist de meeste multiplatformgames op XBO. Daar zijn er namelijk altijd het meeste van over ;-)"

    Ik overdreef een “klein” beetje, de verhouding is wel duidelijk echter. Zeker in Nederland en andere landen waar de Xbox een jaar later uitkwam is het gewoon een achterstand die je niet meer inhaalt.
    En peter, jullie krijgen dus gewoon de afdankertjes en de rest die overblijft
    ๐Ÿ˜› "

    GN is blij met alles wat het krijgt, dat weet je toch? ๐Ÿ™‚

  19.   
    MikeGevers's avatar

    Gelukkig zijn we het wรฉl allemaal eens over de leus GamersNET Master Race ๐Ÿ˜€

  20.   
    PSPfreaky's avatar

    Zowel GamersNET als de bezoekers dragen bij aan de platform-oorlog. Bezoekers doordat ze starten met zulke discussies en topics op het forum, en in dit geval UncreatedKoen met het insturen van deze stelling. GamersNET is ook de schuldige, omdat ze deze stelling hebben uitgekozen en daarmee het vuur weer laten oplaaien. Maar discussies zijn juist leuk!

    Als je naar de kracht van de platformen, dan is het zonder twijfel PC > PlayStation 4 > Xbox One. Als je kijkt naar games, dan ligt het weer anders. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Zelf ben ik een PC gamer, maar ik vind de kwaliteit van bijvoorbeeld Uncharted 4 veel hoger liggen dan PC games. Ze krijgen beide verschillende soorten games.

  21.   
    Carcass's avatar

    Denk dat de stelling niet meteen waar is, in jullie reviews geven jullie conclusies over games en waar ze eventueel het best op te spelen zijn. De discussies ontstaan omdat mensen een voorkeur hebben die ze vervolgens iets te fel uiten.
    Fijn wezen editten deze week btw, dat miste ik de laatste maanden wel een beetje.

  22.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Ikspeelnooitpokemon schreef, "^
    Daarom voer ik irl geen discussies meer. Er wordt elke keer wel weer iemand in elkaar geslagen."

    Hahahaha, Ik wist niet dat jij zo’n woedeprobleem had… pas voortaan wel iets beter op met wat ik zeg.

    @ Ome Adolf, die kamp opmerking was erg sterk ๐Ÿ˜‰

  23.   
    Turk–Life's avatar

    Bestaan er zulke discussies ja? ๐Ÿ˜› Zijn er dan grote verschillen per platform bij een game? Ik speel op de ps4 en hoef mijn game niet te vergelijken met hoe die op de xbox of PC speelt/ er uit ziet / of whatever. Ik weet niet eens waarin het zou moeten verschillen.

  24.   
    dav1d's avatar

    Ik snap het niet, ik heb een mega pc van 1900 euro die ik eigenlijk helemaal niet wil gebruiken om te gamen. Ik game veel en veel liever op mijn Xbox one en Wii U. Gamen op de PC voelt voor mij niet meer echt als gamen, het voelt meer als een applicatie die je opstart ipv een game die je aanzet. Misschien ben ik de enige, maar desalniettemin game ik veel liever op een console. Dat de graphics objectief iets minder mooi zijn, interesseert me echt geen fluit.

  25.   
    LennartvA's avatar

    M’Lennard schreef, "M’lady ik zal altijd strijden voor liefde en acceptatie van alle gamers op aard. Dit beschouw ik als een plicht als uw waarde gentlelman.
    *tips fedora*"

    En m’n naam verkeerd schrijven, en niet overtuigend Xbox-fan zijn. Je bent af.

    *tips jullie allemaal de moeder*

  26.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    STRAIGHT FLUSH schreef, "

    ”Ikspeelnooitpokemon” schreef, "^
    Daarom voer ik irl geen discussies meer. Er wordt elke keer wel weer iemand in elkaar geslagen."

    Hahahaha, Ik wist niet dat jij zo’n woedeprobleem had… pas voortaan wel iets beter op met wat ik zeg.
    @ Ome Adolf, die kamp opmerking was erg sterk ๐Ÿ˜‰ "

    Woooow ik heb nooit gezegd dat ik mensen ik elkaar sla

  27.   
    Pollins's avatar

    Mag toch duidelijk zijn dat iedereen die een stofzuiger als console in zijn woonkamer heeft staan niet goed bij zijn hoofd is. X1

  28.   
    Pollins's avatar

    Aahh, bericht half weg gevallen

  29.   
    Pollins's avatar

    Tom, misschien moet je dan eens andere games proberen op de x stream?

  30.   
    WoKingNL's avatar

    Hard gelachen, waar komen ineens al die parodie accounts vandaan?