Hoofdrolspeler kende Assassin’s Creed niet toen hij aan de film begon

Assassin’s Creed is een geliefde serie games, waar gamers al sinds 2007 mee in de weer zijn. De games zijn gedurende de jaren al tientallen miljoenen keren verkocht en door de populariteit van de franchise was een film een kwestie van tijd. Deze film komt volgend jaar naar het witte scherm en daarin zal de hoofdrol worden vertolkt door Michael Fassbender, onder andere bekend door zijn bijdragen aan Prometheus en X-Men: Days of Future Past. Je zou denken dat de bekendheid van Assassin’s Creed bij Fassbender meespeelde bij het aanvaarden van de klus, maar in een interview met Entertainment Weekly laat hij weten dat hij eigenlijk pas begon aan de games begon toen hij de opdracht al had aanvaard.

I hadn’t played it before these guys approached me. I’ve played it since [being offered the job] mainly to get an idea of the physicality of the character. We’re striving to find something special. We believe the whole concept around it is special and want to service that the best we can. The fans are really passionate: very specific and they expect accuracy and historical detail. We’re really trying to capitalize and feed on and enjoy the fun element. We’re working hard to make this something special.
Fassbender is dus aan het gamen geslagen om gevoel bij de serie te krijgen. Het is te hopen dat gamers ook een gevoel bij de film gaan krijgen. Wat zijn jouw gedachten over de aankomende verfilming?

 1.   
  yannick_TXL's avatar

  word echt een kut film denk ik

 2.   
  Corneliuscan's avatar

  Grote fout in je tekst: Fassbender is niet de regisseur van deze film maar de hoofdrol speler 😉

 3.   
  Felis_Rufus's avatar

  Corneliuscan schreef, "Grote fout in je tekst: Fassbender is niet de regisseur van deze film maar de hoofdrol speler ;)"

  Oops…grote faal! Aangepast, dank je.

 4.   
  Leukste's avatar

  Tja, het had beter aangesloten bij de game als de mensen die de rollen spelen al de nodige uren ervaring met de game hadden opgedaan. Daar wordt dus in ieder geval nog aan gewerkt. Maar als daarmee een film staat of valt voor sommigen hoef je geen hoge verwachtingen te hebben. En als je dan geen hoge verwachtingen hebt wordt je misschien juist weer verrast als je de film gaat kijken. We gaan het wel zien tegen de tijd dat de film in de bioscopen draait.

 5.   
  Sa.'s avatar

  Allemaal onzin natuurlijk dat je uren ervaring in de game nodig hebt voor zo’n film. De regisseur en acteurs moeten gewoon weten wat de lore is, hoe het karakter zich voortbeweegt (heb je geen uren voor nodig, in AC klimt het mannetje al 8 delen hetzelfde). Vervolgens moet hij zich gewoon goed gaan inlezen in het verhaal achter abstergo. Tot slot moet je je goed inlezen over de geschiedenis in die tijd (kan uiteraard wel uren duren), want AC staat bekend om het inbouwen van de Assassin Brotherhood in een historisch getrouwe omgeving. De meeste gamers zullen dit waarschijnlijk weer een kutfilm noemen omdat het niet 1 op 1 loopt met de game. Moet je ook niet verwachten. Een film over een boek loopt ook nooit 1 op 1, dat kan ook niet. Je moet dit als een zelfstandige film zien, en het niet vergelijken met de game.

 6.   
  assassinkarsten's avatar

  of fuck-up of geweldig, hoop natyurlojk dat laatste

 7.   
  Mgmloomans's avatar

  Het kan een goede film worden, ben er in ieder geval benieuwd naar.

 8.   
  Thomsnov's avatar

  word denk echt een slechte film

 9.   
  Musicman88's avatar

  Direct boycotten 😛

  Nog niet alle games gespeeld had ik nog mee kunnen leven, maar er nog niet eens van gehoord hebben……wat een blamage 8)

 10.   
  TinusGN's avatar

  Hij heeft niet gezegd dat ie er niet van gehoord had, hij zei dat hij de games nog niet had gespeeld

 11.   
  WoKingNL's avatar

  Ik hou m’n verwachtingen laag, we gaan t zien.

 12.   
  PaNNa's avatar

  Ben eens benieuwd.. Moet voor alles eens ‘een eerste keer’ zijn hé 😆

 13.   
  Hillianii's avatar

  Don’t judge so fast mensen, je hebt de trailer niet eens gezien…

 14.   
  pizza78's avatar

  zolang de script-schrijver de spellen maar kent 😉