“U wilt back to basic met Assassin’s Creed. Bagdad?”

Een uitgebreid RPG leveling systeem, maps zo groot dat je genoodzaakt bent een boot te leren besturen en een verhaal welke in de verste verte niet meer bestempeld kan worden als historisch plausibel. Door de jaren heen heeft Assassin’s Creed wel wat van z’n roots ingeleverd. En lang hebben de liefhebbers van de oldschool games Ubisoft gesmeekt om puh-lease iets met het origineel te doen. Want ja, Altaïr was eigenlijk verdomd eentonig en saai in zijn doen, maar god wat missen we die eenvoud. Nou, jongens en meisjes (en alles daar tussenin), het lijkt erop dat Ubisoft een keertje luistert.

Volgens meerdere bronnen komt deze goede oude tijd van Assassin’s Creed namelijk terug. Volgens YouTuber j0nathan gaan we in de lente van 2023 namelijk naar Bagdad in Assassin’s Creed Mirage, welke waarschijnlijk volgende maand uit de doeken zal worden gedaan. Zoals eerder besproken leunt Mirage op Basim, één van de personages die in Valhalla ook een beetje screen time kreeg. Maar het mooiste van alles is het nieuws dat Mirage écht terug naar de kern gaat: geen dialoog opties, geen leveling, meer stealth. Gewoon weer lekker ouderwets met Eagle Vision.

Wie even goed oplet spot ook meteen een ander smeuïg scoopje. Volgens j0nathan is Ubisoft ook bezig met een remake van de originele Assassin’s Creed, waarvoor het werk aan Mirage als opstapje zou dienen. Als dat geen goed nieuws meer is, dan weet ik het ook niet meer hoor.

 1.   
  Petor's avatar

  Ja maar Patrick, waarom zouden ze dat doen? Ik snap je hoop, maar Valhalla heeft het meeste geld opgeleverd van alle delen! Ik zou niet teveel hoop hebben. Ik zou eerder denken dat ze gewoon Valhalla pakken (inclusief een personage) en daarop voortbouwen en Bagdad.

  Kijk maar naar deze nuttige video van een medewerker van de Microsoft helpdesk / Youtuber

  https://www.youtube.com/watch?v=v8dSGuWpVCY

 2.   
  tijn80's avatar

  Ik hoop dat het klopt. Valhalla vond ik meer een open world hack&slash dan een een game over SLUIPmoordenaars. De nadruk moet meer op stealth komen te liggen.

 3.   
  Rolf31's avatar

  @Petor: Nee nee nee Petor, niet de pret bederven…

 4.   
  Rolf31's avatar

  @tijn80: Exact dat dus Tijn. Sowieso na Ezio is het snel van de basis afgeweken Black Flag was de laatste echt goeie…

 5.   
  Anoniem-1132617792's avatar

  @Rolf31:
  AC3 vond ik al niet best. Black Flag was ok, maar dat varen vond ik maar irritant. Geef mij maar dakpannen… Persoonlijk vond ik Unity en Syndicate nog wel leuk. De laatste een tijdje geleden nog geprobeerd te spelen op de PS5. Kreeg spontaan een epileptische aanval.

 6.   
  tijn80's avatar

  @Rolf31:
  Daar ben ik het niet mee eens. AC3 was kut. Black Flag wel OK, al ben ik geen fan van dat eindeloze boot-gedoe. Unity vond ik tof en Syndicate wel ok. Al moet ik zeggen dat ik de laatste pas nog wilde spelen op de PS5. Kreeg spontaan een epileptische aanval van de zonsopgang

 7.   
  Rolf31's avatar

  @Anoniem-1132617792:
  Dat geeft echt aan hoe snel de grafische ontwikkeling is geweest van games de laatste jaren he.

 8.   
  Rolf31's avatar

  @tijn80:
  Was je niet ingelogd? 😛

 9.   
  tijn80's avatar

  @Rolf31: inderdaad 🙂 Die aanval komt echter door een bug icm PS5. Zie https://www.youtube.com/watch?v=fIs0ovnhfbA

  Vanaf een minuut of 10 in de video merk je het pas echt. Buiten flikkert de horizon verschrikkelijk

 10.   
  Rolf31's avatar

  @tijn80: Djeez wat een geflikker van zogenaamd licht door een raampartij. Had geen idee. Heb de oudere AC’s niet op de PS5 geprobeerd.