Mod voor eerste Assassin’s Creed verbetert de graphics

Over enkele weken verschijnt Assassin’s Creed: The Ezio Collection, waarin geremasterde versies van Assassin’s Creed 2, Brotherhood en Revelations zitten. Echter, de eerste Assassin’s Creed is vanzelfsprekend nog net wat meer gedateerd. Gelukkig was mod-maker Hecumarine vastberaden om de pc-versie van deze game naar 2016 te brengen, ondanks het ontbreken van officiële mod-ondersteuning van ontwikkelaar Ubisoft.

De mod van Hecumarine bestond al langer, maar heeft nu zijn laatste update gekregen. Vooral de resolutie van de textures is flink verhoogd. Een aantal van die textures zijn geïmporteerd uit Assassin’s Creed: Revelations, maar Hecumarine moest er ook een aantal zelf maken. Ook andere aspecten van de graphics zijn uiteraard aangepakt, zoals particle effects.

De maker van de mod heeft aangekondigd dat dit de laatste versie is voor de eerste Assassin’s Creed. Hij werkt nu aan grafische verbeteringen voor Assassin’s Creed 2. Aangezien de Ezio Collection alleen voor de consoles verschijnt, zal Hecumarine onder pc-gamers vast een grote markt vinden voor zijn nieuwe mod.

Check hieronder de vergelijkingen tussen de oorspronkelijke Assassin’s Creed en de gemodde versie.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Moodey's avatar

  Edit:Nvm lag aan de app

 2.   
  Tom's avatar

  Ik spot sowieso weinig significante verbeteringen, naast wat grotere resolutie textures dan. Qua draw distance, lichteffecten en schaduwen lijkt de mod weinig sprongen te maken, maar dat kan misschien ook aan de screenshots liggen.

 3.   
  Downzilla's avatar

  Het heeft ook niet meer verbeteringen dan een paar textures, het is gewoon een texture pack. Komt ook omdat hij textures naar 1024×1024 heeft veranderd. En niet een 4k texture pack heeft gemaakt, nu is het van slecht naar middelmatig gegaan.

 4.   
  MaTriXX's avatar

  Ziet er iets beter uit maar ditzelfde verwacht ik eigenlijk ook met de remasters van de Ezio Collectie waarvan ik het nog steeds erg jammer vind dat ze deel 1 en deel 3 en Rogue niet bij hebben gedaan.

 5.   
  Eon's avatar

  Bij sommige screenshots lijkt de oude versie zelfs nog beter te zijn.
  Persoonlijk vind ik dit soort mods niet erg interessant, het kan vaak killing zijn voor de performance van de game. Toen ik mij nog dagelijks bezig hield met GTA4 en ik daar een keer een realistic mod overheen installeerde werd er zó veel meer gevraagd van mijn computer dat ik de fps kon tellen haha

  Overigens zijn de graphics van de eerste AC zo slecht nog niet 🙂

 6.   
  PaNNa's avatar

  Buiten schaduw,texture en resolutie kwaliteit spot ik niks.

 7.   
  Weeman86's avatar

  Ik kan nou ook niet echt zeggen van…wauw, hier knapt het ontzettend van op!… 🙄

 8.   
  WoKingNL's avatar

  De originele game ziet er nogsteeds voor zn tijd echt mooi uit.