Microsoft werkt aan backwards compatibility van multi-disc games

Gisteren dook al het nieuws op dat de Director’s Cut van Deus Ex: Human Revolution pas begin 2016 via backwards compatibility beschikbaar zal komen. De oorspronkelijke versie van Human Revolution werd onlangs al wel backwards compatible gemaakt. Vanwaar het verschil tussen de twee versies? Het antwoord ligt vrijwel zeker in het feit dat de Director’s Cut een multi-disc game is en daardoor ook een forse bestandsgrootte kent.

Het backwards compatible maken van games die op twee of meer schijfjes zijn verschenen, is vooralsnog een uitdaging voor Microsoft. Gelet op het bericht van gisteren is een oplossing nabij en zal dit begin volgend jaar mogelijk zijn. Goed nieuws voor liefhebbers van Deus Ex, maar ook goed nieuws voor fans van enkele andere grote franchises. Dit maakt namelijk ook de weg vrij voor andere multi-disc games, zoals Black Ops 2, Skyrim en Red Dead Redemption.

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Omg beter komt Black Ops 2 naar Xbox one vind persoonlijk dat Microsoft haar fans goed verwent want ps licht misschien wel voor met verkoop maar ik heb nooit spijt gehad dat ik Xbox one heb gekocht

  2.   
    mheiden21's avatar

    Ik begin alvast te duimen, misschien dat ik LA Noire ooit nog kan spelen via de One.