Xbox One-controller vanaf heden te gebruiken met Windows 7 en 8.1

Gamen op de pc met een controller is bij sommige games een ontzettend fijne toevoeging. Ik bedoel, probeer maar eens Rocket League te spelen met muis en toetsenbord. Nee, het is makkelijker om anno 2015 een grap te maken die niemand kwetst dan om zonder controller Rocket League te spelen. Dat was prima te doen, als je 贸f een Xbox 360-controller met kabel hebt, 贸f een Xbox One-controller en Windows 10 op je pc.

Nu is het eindelijk mogelijk om met je Xbox One-controller op je pc met Windows 7 of 8.1 te kunnen spelen. Om te kunnen spelen heb je wel de dongel nodig, een soort USB-stick die in je pc gaat waardoor je controller verbinding maakt met je pc. Zo’n wireless adapter kost in Nederland ongeveer 23 euro.

Ga jij op je Windows 7 of 8.1 aan de slag met de Xbox One-controller? Of ben jij al lang verliefd op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Masterdamned 020's avatar

    Waarom zou je een dongel kopen voor windows 8.1 als je gewoon gratis upgrade na windows 10 heb je die hele dongel niet nodig. 馃檮

  2.   
    Sa.'s avatar

    Ik kon allang een Xbox One controller gebruiken op windows 7. Maar dan wel met kabel.

  3.   
    RCF2027's avatar

    Die adapter is toch alleen voor Windows 10?

  4.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Dat er mensen blijven hangen bij Windows 8.1…

  5.   
    Tom's avatar

    ”Masterdamned 020″ schreef, "Waarom zou je een dongel kopen voor windows 8.1 als je gewoon gratis upgrade na windows 10 heb je die hele dongel niet nodig. 馃檮 "

    Dit gaat specifiek over de draadloze mogelijkheden. Met een micro-USB-kabeltje was het al langer mogelijk, maar de draadloze adapter was voorheen enkel bestemd voor Windows 10-systemen.

    Persoonlijk heb ik nog wel oren naar de adapter. De Xbox One-controller werkt heerlijk op pc, maar ik ben wel altijd gebonden aan kabeltjes van nog geen meter. Als ik dus lekker op de bank wil zitten en wil gamen op de beamer, moet ik alsnog ‘onder’ het scherm bij m’n pc zitten. Wat meer vrijheid zou fijn zijn.

  6.   
    Pollins's avatar

    (null)