Uncharted: The Nathan Drake Collection kende enorme boost tijdens Black Friday

Het overgrote deel van jullie heeft de beestachtige taferelen van Black Friday in Amerika ongetwijfeld meegekregen. Mensen die elkaar de grond in stampen voor en afgeprijsde TV, en een vrouw die een goedkope blender uit de handen van een kind rukt. In Engeland en Canada ging het er echter een stuk vriendelijker aan toe. Voor in die eerste blijkt het vooral voor de games goed te zijn gegaan.

Zo is vooral voor Uncharted: The Nathan Drake Collection een fantastisch weekend geweest. De remake van de eerste drie Uncharted-delen kende namelijk een stijging van maar liefst 999 procent ten opzichte van eerdere weken. Geen verkeerd weekend voor Naughty Dog en Sony, lijkt me. Andere spekkopers tijdens Black Friday in Engeland zijn GTA 5 (385 procent), Forza 6 (+381 procent), LEGO Marvel Superheroes (+541 procent) en Disney Infinity 3 (+281 procent).

Black Friday is het begin van een periode waarin ontzettend veel wordt verkocht. Hoewel het fenomeen in Nederland een stuk minder is, kennen we hier ook een flinke stijging in de verkoopcijfers rond de feestdagen. Merken jullie dat er meer games gekocht worden? Of fabriceert Sinterklaas zijn eigen games?

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb helemaal niks gekocht had niks nodig

 2.   
  yannick_TXL's avatar

  xbox one binnen geharkt 😛

 3.   
  fdennis's avatar

  Ik heb niks gehaald. Maar de prijzen waren er ook niet naar. Als er bepaalde games voor een leuke prijs in de aanbieding zouden zijn. Dan had ik wellicht iets gehaald.

 4.   
  Leukste's avatar

  Ik ben wel bij een paar winkels naar binnen gelopen op Black Friday. Maar ben met lege handen thuis gekomen.