PlayStation geeft gratis games weg middels het Play At Home-initiatief

Wegens het coronavirus en de restricties die menig wereldleider diens bevolking heeft opgelegd, lijkt iedereen massaal aan het gamen te slaan. Backlogs slinken met de dag, wat betekent dat de behoefte aan nieuw digitaal vertier hard nodig is. De mensen bij Sony zijn zich hier maar al te goed van bewust. Vandaar dat men bij PlayStation het Play At Home-initiatief in het leven heeft geroepen. Wat wij daar als consument aan hebben… gratis games!

Via een plogpost op diens officiële website, alsook via diverse social media, doet PlayStation uit de doeken welke games het betreffen. Allereerst mag eenieder vanaf donderdag Uncharted: The Nathan Drake Collection aan diens bibliotheek toevoegen, wat helemaal jofel is voor de mensen met PlayStation Plus, gezien die ook al Uncharted 4: A Thief’s End mogen downen. Zo kan men in één klap het gehele repertoire van schatzoeker Nathan Drake er doorheen jagen.

Als tweede wordt Journey ook geheel gratis en voor niets aangeboden. En ja, we weten dat beide games al eens bij PlayStation Plus werden aangeboden, maar er zijn ook nog mensen die dat niet hebben, geloof het of niet. Daarnaast kan het ook zijn dat je beide pareltjes destijds gemist hebt, dus grijp je kans alsnog. De gamers in China en Duitsland moeten overigens genoegen nemen met Knack 2 in plaats van The Nathan Drake Collection. Schade mann… of 真可惜.

Voor de duidelijkheid, je hebt dus geen PlayStation Plus nodig om te kunnen profiteren van dit genereuze aanbod van ome Sony. Het aanbod geldt overigens maar tot 6 mei.

 1.   
  mmx's avatar

  Toffe games voor degenen die ze niet hebben en gratis dat is mooi.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Je mist alleen nog de dlc van uncharted 4 dan, maar goed je heb wel rits mooie spellen in 1 keer.

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Helaas al gespeeld, wel een erg tof initiatief!

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Bram_M99:

  Ja ik ook al gespeeld heb uncharted alleen op schijfje, dus schaf ze toch even gratis digitaal aan.
  Zo kan schijfje altijd nog eens verkocht worden of iets, en heb ik als nog het spel.