Steam Controller helpt vader met beperking Skyrim te spelen

Al meer dan eens is Reddit een enorme hulp gebleken in het leggen van connecties tussen hulpzoekenden en hulpgevenden. Vorig jaar bijvoorbeeld overleed Joshua Stokell na een gevecht met taaislijmziekte. Zijn clanleden besloten Joshua te eren, en deden via Reddit een oproep uit om zo veel mogelijk spelers te laten buigen en dat vast te leggen. Er werd massaal gehoor gegeven aan hun verzoek, en dat resulteerde in het prachtige ‘Guardian Down‘-filmpje.

Ook in dit geval blijkt Reddit een mooie brug tussen community en ontwikkelaar. Eli Jewett en zijn vader zijn beide fanatieke gamers. Ze zijn verknocht geraakt aan Diablo 3 en Civilization 5, en de keuze voor die games is niet geheel onbegrijpelijk. De vader van Eli kan namelijk alleen zijn rechterhand gebruiken. Bovenstaande games zijn dan ook makkelijk bestuurbaar met alleen maar de muis.

Toch blijft het niet bij de makkelijke games: Eli vertelt namelijk dat hij en zijn vader dikwijls games als Portal 2 samen spelen, waarbij Eli het toetsenbord bestuurt, en zijn vader de muis voor zijn rekening neemt. Een prima concept, maar het bleek helaas niet te werken bij The Elder Scrolls: Skyrim en Fallout 3. Erg zonde, want dat vinden ze beiden ontzettend leuke games.

Een onoplosbaar probleem lijkt het. Tot voor kort. Chris Hepburn modificeert Steam Controllers, en vroeg Redditers naar ideeën voor zijn volgende project. Eli twijfelde geen moment, reageerde direct, en werd uitgekozen. Daar was volgens Hepburn dan ook geen twijfel over mogelijk:

The son wanted his dad to play Skyrim! Enough said. Who wouldn’t want their dad to share Skyrim with them? We’ve all played Skyrim and this guy’s dad wants to try it. Had to make it at that point.

Daarmee begon voor Hepburn dan ook een lastig, maar interessant project. De uitkomst: een Steam Controller die met één hand te bedienen is door middel van bewegingssensoren en fysieke buttons. Volgens Eli is zijn vader enorm blij met de controller, en kan dan ook niet wachten om hem uit te proberen. Mocht het nog niet allemaal soepeltjes werken, dan gaat Hepburn weer aan de slag met het apparaat. Ben je benieuwd hoe de controller werkt? Hepburn heeft een video gemaakt om het te laten zien, en het resultaat is verbluffend!

 1.   
  LennartvA's avatar

  Ik zie nu pas hoeveel die laatste zin eruit ziet als clickbait. ‘Deze Gast Modificeerde Een Steam Controller. Het Resultaat Is Verbluffend!’ 😆

 2.   
  Noice!'s avatar

  Dude! Als je dan die camera loslaat die je in je linkerhand hebt, dan hoef je niet zoveel moeite te doen!

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Dit is wel erg tof gemaakt voor iemand die maar een goede hand heeft.

 4.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Ikan’t nie gelove schatje schreef, "Dude! Als je dan die camera loslaat die je in je linkerhand hebt, dan hoef je niet zoveel moeite te doen!"

  Volgens mij heeft hij hem op zn voorhoofd 😳

 5.   
  TinusGN's avatar

  Cool hoor