De reden dat games van Rockstar nog niet backwards compatible zijn

De eerste lijst met 104 titels die op de Xbox One speelbaar zijn via backwards compatibility kende een grote afwezige: uitgever Rockstar. Grote titels als Red Dead Redemption, Bully en oudere GTA-games zijn vooralsnog niet speelbaar via de Xbox One. De reden van deze afwezigheid? Licenties.

Volgens Richard Irving, program manager bij Microsoft, hebben veel uitgevers hele specifieke deals gemaakt bij hun games. Het is daardoor vaak een behoorlijke klus om alle licenties correct te regelen, voordat een game via backwards compatibility beschikbaar mag komen. Naast de diverse titels van Rockstar zijn bijvoorbeeld ook sportgames best lastig. Je hebt dan vaak licenties met clubs, organisaties, sponsoren, enzovoort. Irving laat weten dat sommige zeer gewenste titels nog even op zich laten wachten, maar dat het zeker niet is uitgesloten dat die ooit nog backwards compatible worden. Er is dus nog hoop voor onder andere Red Dead en Bully.

Welke game wil jij graag backwards compatible zien? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Sa.'s avatar

  Ja dat dacht ik al. Eigenlijk zijn er 2 redenen dat sommige games op zich laten wachten.
  1. Marketing, het is voor MicroSoft slimmer om grote titels als Halo Reach in de kerst periods uit te brengen, want, mensen krijgen een Xbox One, of je kan Halo Reach kado geven.
  2. Licensies, ze hebben in het verleden al vaker aangegeven dat sommige oudere games gewoon ingwikkelde licenties hebben. Denk bv aan alle THQ games, THQ is falliet.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Ze maken het hen eigen moeilijk met alles zo strikt te regelen dat ze er haast zelf niet aan uit kunnen. Met sportgames is dit uiteraard moeilijk met al die verschillende sponsors en merken. Maar andere genres en ontwikkelaars zouden het toch minder ingewikkeld kunnen maken.

 3.   
  Mayonaka's avatar

  nooit gedacht dat het zo ingewikkeld zou zijn om een game backwards compatible te maken.