Black Ops 3 verkoopt het best op PS4; last-gen versies vallen terug

De Britse verkoopcijfers van Call of Duty: Black Ops 3 zijn bekendgemaakt, nu de game een goed weekend verkrijgbaar is. Bij de cijfers is een hele duidelijke stijging te zien in versies voor de nieuwe consoles. Van alle verkochte exemplaren van Black Ops 3 is namelijk 91 procent voor de PlayStation 4 of Xbox One.

De PlayStation 4 was de ‘winnaar’ van het eerste weekend met 48 procent van alle verkochte versies, al volgt de Xbox One op de voet met 43 procent. De Xbox 360 haalde 5 procent binnen, de PlayStation 3 bleef op 3 procent steken en voor de pc-versie had slechts 1 procent interesse. De last-gen consoles hadden vorig jaar bij Advanced Warfare nog een aandeel van 32 procent.

Toch is het nog maar een beperkte weergave van de wereldwijde verkopen, aangezien het zich alleen richt op het Verenigd Koninkrijk en fysieke exemplaren. Uitgever Activision moet nog de officiële verkoopcijfers naar buiten brengen. Men heeft al wel laten doorschemeren dat de pre-orders significant hoger waren dan die van voorganger Advanced Warfare.

 1.   
  PaNNa's avatar

  De percentages staan mooi effen als ik ze bekijk, maar dit zat er al aan te komen..

 2.   
  MaxGudden's avatar

  Erg benieuwd naar de digitale verkopen aangezien slechts 1% van de verkoop voor PC fysiek is!

 3.   
  DaanDeGamer's avatar

  Old gen droogt langzaam uit….

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  MaxGudden schreef, "Erg benieuwd naar de digitale verkopen aangezien slechts 1% van de verkoop voor PC fysiek is!"

  Fysieke verkopen zeggen voor pc idd heel weinig aangezien bijna iedereen zijn games op Steam koopt