Trump wil graag een meeting met grote game-ontwikkelaars

De Amerikaanse president Donald Trump wil volgende week graag bijeenkomen met een aantal grote game-ontwikkelaars. Dit tweette Peter Alexander, correspondent van NBCnews. Trump wil met hen spreken over de toenemende hoeveelheid geweld in videospelletjes.

De meeting vindt plaats naar aanleiding van de afgelopen school shooting in Parkland, Florida waarbij veertien studenten en drie werknemers om het leven kwamen. Trump gaf na het verschrikkelijke debacle aan dat hij dit wijt aan de hoeveelheid geweld in hedendaagse media.


Er zouden uitnodigingen gestuurd worden naar de Electronic Software Association en haar leden. Onder deze leden vallen een aantal grote ontwikkelaars zoals Capcom, EA, Activision, Blizzard, Bethesda, Ubisoft, Warner Bros, Microsoft, Nintendo, Nexon, Playstation en meer. Echter, als we de Twitter van Peter Alexander mogen geloven, zijn deze uitnodigingen tot op heden nog niet gestuurd, maar moet dit in de komende dagen wel gaan gebeuren.


Wat vinden jullie van de uitspraken van Trump? Leiden gewelddadige games tot gewelddadige acties? Zo ja, moet hier iets aan gedaan worden?

 1.   
  remcoabc's avatar

  hmm niet per se de games die tot geweldadige acties leiden, het is meer de mogelijkheid die je in Amerika er voor hebt. In Nederland zal dit niet zomaar gebeuren. ik denk juist dat door de games mensen minder geweldadig worden, omdat ze hun frustraties kwijt kunnen in de games.

 2.   
  mmx's avatar

  Nou ja zeg die Trump is een echte idioot !Hij kan beter de wapen wetgeving daar aanpassen iedereen is gewapend maar daar hoor je hem niet over,nee die games die doen het 8) Gamen is Fun en geen geladen kanon of zo ,stomme Trump 😛

 3.   
  OnOwned's avatar

  mmx schreef, "Nou ja zeg die Trump is een echte idioot !Hij kan beter de wapen wetgeving daar aanpassen iedereen is gewapend maar daar hoor je hem niet over,nee die games die doen het 8) Gamen is Fun en geen geladen kanon of zo ,stomme Trump 😛 "

  Nja ik vind gesprekken met videogamemakers ook een beetje raar, maar dat hij niets tegen wapens wilt doen is niet helemaal waar. Hij heeft al meerdere malen aangegeven dat hij het zeker wilt aanpakken en dat zijn partijgenoten niet bang moeten zijn voor de NRA (het enge clubje die niets wilt veranderen). Hij heeft zelfs al concrete plannen aangegeven. Dus Kuddo’s voor dat. Voor de rest blijft het een engnek natuurlijk.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  stieren stont fuck off trump

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  nu gaat trump zich ook al bemoeien met de game industrie
  dat zou de oorzaak zijn van all die schiet partijen in amerika
  het geweld in videogames zou steeds erger worden
  buiten dat dit voledige kak is !!!
  geweld in 18+ spellen heet niet voor niks 18+
  het geweld wat in de wereld is is niet te verwijten aan de games en de game industrie

  die schiet partijen op jullie scholen dat kan je beter verwijten aan je eigen graf satanische agenda want zo is het en niet anders

  ik vind het geweldig om geweldadige games te spelen om ontschuldige personen met een shotgun de kop aan flarden te schieten of toevallige voetgangers een mes in de rug steken of gewoon een voetganger zonder pardon tegen de grond slaan of wat te denken bij een persoon die staat te bellen met een .50 door de kop te schieten of andermans auto te stelen en als die persoon weg rent om vervolgens met een ingram mac 11 een stuk of 40 kogels in de rug te jagen
  dat vind ik leuk
  maar dan hebben we het over games
  in het dagelijks leven ben ik een vriendelijke hard werkende man die zijn werk goed en met plezier doet

  dankje wel trump voor het bemoeien met de game industrie
  achterlijke poep racist 🖕🖕🖕🖕🖕

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  zeer racistisch tegenover games

 7.   
  Tom's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "ik vind het geweldig om geweldadige games te spelen om ontschuldige personen met een shotgun de kop aan flarden te schieten of toevallige voetgangers een mes in de rug steken of gewoon een voetganger zonder pardon tegen de grond slaan of wat te denken bij een persoon die staat te bellen met een .50 door de kop te schieten of andermans auto te stelen en als die persoon weg rent om vervolgens met een ingram mac 11 een stuk of 40 kogels in de rug te jagen dat vind ik leuk maar dan hebben we het over games in het dagelijks leven ben ik een vriendelijke hard werkende man die zijn werk goed en met plezier doet"

  Mogelijk de beste alinealange zin die ooit is geschreven op deze hele website.

 8.   
  Dennisduin's avatar

  Trump bouw maar een muur om jezelf, dan heb je geen last van ons

 9.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Tom schreef, "

  ”the ultimate gamer boss” schreef, "ik vind het geweldig om geweldadige games te spelen om ontschuldige personen met een shotgun de kop aan flarden te schieten of toevallige voetgangers een mes in de rug steken of gewoon een voetganger zonder pardon tegen de grond slaan of wat te denken bij een persoon die staat te bellen met een .50 door de kop te schieten of andermans auto te stelen en als die persoon weg rent om vervolgens met een ingram mac 11 een stuk of 40 kogels in de rug te jagen dat vind ik leuk maar dan hebben we het over games in het dagelijks leven ben ik een vriendelijke hard werkende man die zijn werk goed en met plezier doet"

  Mogelijk de beste alinealange zin die ooit is geschreven op deze hele website. "

  ja tom dit maakt mij kwaad echt kwaad
  nu is de vraag wat gaat trump doen als de game industrie niet wil mee werken aan zn plannetje want zo is het gewoon
  vreselijk naar mannetje die trump mongool eerste klas

 10.   
  mmx's avatar

  Barack Obama heeft in 2013 ook een praatje met de game industrie gemaakt dat resulteerde in GAME OVER voor Obama ,dit was na aanleiding van een schietpartij op een school .De Software makers hebben toen veel onderzoek laten doen over het geheel geweldadige games helaas konden ze geen enkele vingerwijzing doen richting game industrie de USA regering doodgewoon omdat gamers over de hele wereld met zoiets niets te maken willen hebben en gewoon lekker gamen.Obama vond ik meer president dan die sukkel die nu de baas speelt daar .Overigs zou het me niet verbazen als Trump zelf ook niet in de wapen handel zit gezien zijn kleine vingerwijzing naar de wapenlobby .

 11.   
  kiesmaarwa's avatar

  Waarom noem je hem een mongool? Je kan hem tenminste het voordeel van de twijfel geven.
  Ik snap het hoor, iedereen vindt Trump een idioot en het klinkt volstrekt onlogisch en zinloos om een meeting op te zetten. Ik verwacht echter niet dat hij zal zeggen “dingen moeten anders hiero, dus ik wil 0 geweld meer zien in games”. Het zal eerder een dialoog worden om samen te brainstormen om te zien of er iets gedaan kan worden wat wellicht een positieve werking heeft. Ik noem maar iets zonder er verder enige diepe gedachte op los gelaten te hebben: Net zoals het wapenverbod naar 21 te tillen ook de minimumleeftijd van games met rating 18+ strenger te hanteren.

 12.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  kiesmaarwa schreef, "Waarom noem je hem een mongool? Je kan hem tenminste het voordeel van de twijfel geven.
  Ik snap het hoor, iedereen vindt Trump een idioot en het klinkt volstrekt onlogisch en zinloos om een meeting op te zetten. Ik verwacht echter niet dat hij zal zeggen “dingen moeten anders hiero, dus ik wil 0 geweld meer zien in games”. Het zal eerder een dialoog worden om samen te brainstormen om te zien of er iets gedaan kan worden wat wellicht een positieve werking heeft. Ik noem maar iets zonder er verder enige diepe gedachte op los gelaten te hebben: Net zoals het wapenverbod naar 21 te tillen ook de minimumleeftijd van games met rating 18+ strenger te hanteren."

  nou heel simpel ik noem trump een mongool omdat hij een mongool is
  dat lelijke nazi hoofd van hem
  maar goed

  die schiet partijen zijn te verwijten aan de elite .

 13.   
  JaslanNL's avatar

  Mensen met een psyche probleem houd je altijd, of die nu inspiratie halen uit een boek, film of game. Wil je echt iets aanpakken omdat 0.0001% er niet mee overweg kan? Kan je ze beter de mogelijkheid ontnemen om iets met groot geweld te kunnen doen. Komen we toch weer bij de wapens…

 14.   
  bartofzo's avatar

  Trump durft en wil niet naar de wapenindustrie uithalen, dus is de gameindustrie een makkelijk slachtoffer om de schuld te geven van de shootings..

 15.   
  RLXTR's avatar

  Hij zou beter eens met de farmaceutische industrie om tafel kunnen gaan.

 16.   
  Mandamo's avatar

  (null)