Veel meer spelers Call of Duty: Black Ops 3 in aanloop naar Black Ops 4

Uitgever Activision Blizzard heeft de financiële cijfers van het tweede kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf liet weten dat ze maar liefst 352 miljoen actieve spelers per maand hebben. Van dit aantal zijn 37 miljoen gamers die een spel van Blizzard spelen. Zo doen Overwatch en Hearthstone het nog altijd heel goed. Ook de aankomende World of Warcraft-uitbreiding, Battle for Azeroth, zorgt voor de nodige activiteit van spelers.

Activision zag vooral sterke cijfers voor Call of Duty-games. Het laatste deel, Call of Duty: WW2, noteerde 45 miljoen actieve gebruikers per maand. Naast goede pre-order cijfers voor het aankomende Call of Duty: Black Ops 4, was er ook een opvallende toename van het aantal Black Ops 3-spelers. In de maand juni behaalde Black Ops 3 zelfs het hoogste aantal actieve spelers in dit hele jaar. De teller ging toen over de 15 miljoen spelers heen.

Waarom zoveel spelers uitkijken naar Black Ops 4? Daar hoor je meer over in onze Black Ops 4 video preview.

 1.   
  nanathan's avatar

  Black ops 3 was vanaf dan ook gratis te downloaden.
  En met een release van block ops4 in het vooruitzicht lijkt het me logisch dat zowel de mensen die dit spel al hadden dit spel nog eens ter hand nemen als nieuwe mensen die er kennis mee willen maken. Ook de pubertjes zullen massaal dit spel gedownload hebben nu het gratis is.

 2.   
  mmx's avatar

  Black Ops 3 had tenminste nog een goede single player ! Deel 4 sla ik over geen sp geen game !

 3.   
  Papachico's avatar

  mmx schreef, "Black Ops 3 had tenminste nog een goede single player ! Deel 4 sla ik over geen sp geen game !"

  Dit vind ik altijd t mooiste. CoD is een multiplayer game. Dat er een singleplayer mode in zit is leuk hoor maar ik snap niet dat mensen een hele game gaan kopen enkel voor de singleplayer dat maar 6 uurtjes duurt.

  Zelf koop ik em ook niet. Teamplay doet mij denken aan Overwatch en ik wil kills maken in mn eentje. Ik hoef geen teamplay want dan zit ik straks bij allemaal kleine kinderen die t spel niet snappen (je bent zo goed als de bottleneck in t team).

  Grafisch ziet het er natuurlijk nog steeds bagger uit (zwaai ook ff naar Nintendo).

  Nee dankje. Na MW3 is CoD egt dood voor mij.