Grootste deel The Witcher 3-ontwikkelaar CD Projekt werkt nu aan Cyberpunk 2077

In 2012 onthulde de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED het futuristische Cyberpunk 2077. Destijds was de studio vooral bezig met The Witcher 3 en werkte slechts een klein groepje ontwikkelaars aan dit futuristische actiespektakel, maar inmiddels is de situatie veranderd.

Michal Nowakowski van CD Projekt laat weten dat veel ontwikkelaars van The Witcher 3 zijn overgestapt naar het Cyberpunk-ontwikkelteam. Een deel van de mankracht houdt zich nog bezig met de Blood and Wine DLC voor The Witcher 3, maar het overgrote deel van de studio werkt “al geruime tijd” aan Cyberpunk 2077.

Nowakowski meldde tevens dat Cyberpunk 2077 nog in een zeer vroeg ontwikkelstadium verkeerde toen de game in 2012 onthuld werd. Voorlopig ligt de focus van de studio dus op deze game, maar Nowakowski sluit niet uit dat CD Projekt in de toekomst terug zal keren naar de wereld van The Witcher:

What we’ve always been saying is that this is the end of the Geralt trilogy in the Witcher world. Whether there’s something around the corner, in the future, I think it’s way too early to say.
Naast al dit goede nieuws kwam Nowakowski ook met slecht – nee, vreselijk – nieuws: er komt geen standalone Gwent-game. Waar moet het naartoe met deze wereld?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren