Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Is gamen meer dan een spelletje? | Hot Koffie Show #78

Deze week kregen Tom en Peter weer een nieuwe interessante stelling, is gamen meer dan enkel een spelletje of is het een manier van leven? Je ziet het hier in de Hot Koffie Show.

  1.   
    Vinstaro's avatar

    Stelling: Is de hype en de afwachting op een bepaald spel nu niet leuker dan het spel daadwerkelijk te spelen/hebben op de release. Door alle trailers en hype vanuit de commerciële wereld.

  2.   
    Carcass's avatar

    Een sport als voetbal kan ook zowel werk als hobby zijn. Voor de meeste van ons zal het gewoon hobby zijn.

    De call of duty opmerking is natuurlijk wel machtig fout! Leuk vind ik er wel aan dat er mensen zijn die miljoenen verdienen met puur het spelen van cod, terwijl ons peter niet alleen de spellen moet spelen, maar ook nog eens moet reviewen en verslaan. Ik weet wel wie hier meer recht heeft om uit de hoogte te doen. =D

  3.   
    Petor's avatar

    Carcass schreef, "Een sport als voetbal kan ook zowel werk als hobby zijn. Voor de meeste van ons zal het gewoon hobby zijn.
    De call of duty opmerking is natuurlijk wel machtig fout! Leuk vind ik er wel aan dat er mensen zijn die miljoenen verdienen met puur het spelen van cod, terwijl ons peter niet alleen de spellen moet spelen, maar ook nog eens moet reviewen en verslaan. Ik weet wel wie hier meer recht heeft om uit de hoogte te doen. =D"

    Je hebt helemaal gelijk! Overigens review ik CoD niet, maar ik bedoelde meer de mensen die alleen CoD spelen en niet verder kijken. Want die missen wel veel! En in het moment had ik zin om even lekker snobbig te zijn. 😉

  4.   
    AtomicDogg's avatar

    Ik ben best benieuwd wie het niet eens is met de stelling en waarom. Dat kan ik me niet voorstellen namelijk.

  5.   
    Carcass's avatar

    Petor schreef, "

    ”Carcass” schreef, "Een sport als voetbal kan ook zowel werk als hobby zijn. Voor de meeste van ons zal het gewoon hobby zijn.
    De call of duty opmerking is natuurlijk wel machtig fout! Leuk vind ik er wel aan dat er mensen zijn die miljoenen verdienen met puur het spelen van cod, terwijl ons peter niet alleen de spellen moet spelen, maar ook nog eens moet reviewen en verslaan. Ik weet wel wie hier meer recht heeft om uit de hoogte te doen. =D"

    Je hebt helemaal gelijk! Overigens review ik CoD niet, maar ik bedoelde meer de mensen die alleen CoD spelen en niet verder kijken. Want die missen wel veel! En in het moment had ik zin om even lekker snobbig te zijn. ;-)"

    Mijn punt is dat je om je geld te verdienen meer moet doen dan alleen gamen, terwijl er mensen zijn die het alleen met COD spelen kunnen doen ;).

    Het snobberige en het bashen van bepaalde doelgroepen juich ik verder vooral toe in de hete pleur show.

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Laat ik maar een typisch gamersnet antwoord geven op die vraag; Ja en nee. Tot volgende week allemaal 🙂 /

  7.   
    VkraM16's avatar

    Nou, dan zal ik wel een van de weinige hier zijn dat gamen echt enkel alleen als een spelletje ziet. Spelletjes (en dan heb ik het niet over esports) horen gewoon voor de fun en ontspannend te zijn. Wanneer gamers bepaalde (met name multiplayer) games te serieus nemen, dan ben ik daar al snel klaar mee.

    Want wees eens eerlijk mensen wat brengt gamen nou eigenlijk in het leven? Ik bedoel gamen is leuk, maar slaan we niet een beejte door?

  8.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Call of Duty was mijn lievelings serie……. tot Black Ops. Vanaf Black ops heb ik en zal ik geen Call of Duty meer kopen. (tenzij er weer een ww2 versie komt 😳 )

    Dankzij gamen is mijn engels, naar mijn mening, goed geworden, dus zeker meer dan alleen een spelletje :D.

  9.   
    RikZonderC's avatar

    Stelling: De kwaliteit van games gaat ten onder aan de grootheidswaanzin van zowel de ontwikkelaar als de consument.

  10.   
    mattioza's avatar

    Bedankt voor mijn stelling te behandelen! 🙂

    Ik ga helemaal akkoord met de uitleg van Tom en Peter. Er is tegenwoordig zoveel dat er rond gebeurd, denk maar aan het gamenieuws volgen (op gamersnet natuurlijk), met de andere game-liefhebbers discussiëren (op bv. een forum of in real life), kijken van streams/filmpjes op youtube, bezoeken van beurzen (wat de laatste jaren duidelijk in opmars is in de Benelux),… Natuurlijk staat het spelletje spelen nog steeds centraal en dat moet natuurlijk ook zo blijven.

  11.   
    PSPfreaky's avatar

    Dat CoD momentje was toch wel ff lachen! Persoonlijk vind ik CoD gewoon shit geworden.

    Zelf ben ik iemand die regelmatig games speelt. Van 2012 t/m 2014 ging ik ook naar Firstlook en bezocht ik in deze tijd misschien wel 5 verschillende gaming websites waar nieuws te lezen was.

    Nu wordt het gamen langzaam minder door mijn studie. Ook ben ik vele sites niet meer gaan bezoeken en kom ik alleen op GamersNET voor het nieuws, reviews, video’s en acties. Zelf vind ik dat je met het gamen meer connecties (of vrienden) maakt dan wanneer je niet gamet.

  12.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Voor mij is het puur een hobby die ik vaak uitoefen.

  13.   
    TinusGN's avatar

    Waarom denken mensen dat je “afstompt” van games spelen etc. En dan hebben ze het niet overzich zelf, met hun candy crush level 1 triljoen!

  14.   
    PaNNa's avatar

    Dit was een interessante stelling, voor mij is het niet meer dan een hobby en ik bekijk het een beetje als een groeiende cultuur.

  15.   
    mheiden21's avatar

    Gaming is sinds een aantal jaar een cultuur geworden waar menig individu inmiddels zich wel schuldig aanmaakt. Ik denk ook wel dat de technische vooruitgang hier flink aan heeft meegeholpen immers kinderen krijgen op sommige scholen les op tablets, digitale schoolborden etc.
    En de gamers community’s zijn over het algemeen hechter dan welke vriendschap dan ook. Je moet nl. blind op elkaar vertrouwen in sommige games.
    Toch voorzie ik wel een splitsing in de gaming wereld tussen de “nerdy” en “casual” gamer (no offence). Maar dat gaming nu minder taboe is, is zeker een groot pluspunt.
    Overigens Peter, mensen die vastklampen aan 1 game (CoD b.v.) missen inderdaad een hoop andere toffe games, dus ik ga daarin mee in je mening.

    Stelling

    Games zijn een goed middel om nieuwe dingen te leren bv: techniek, geschiedenis etc.

  16.   
    Leukste's avatar

    Dus heren. Na al dit CoD gebash komend jaar weer een CoD bus? 🙄

    Ik zou niet zeggen dat als je eens een weekend bij een vriend over de vloer bent en je wat spelletjes speelt op een console of PC je flink aan het gamen bent.
    Wanneer je spelletjes gaat spelen als hobby en je met enige regelmaat gaat spelen wordt het een ander verhaal.
    Dan wordt het meer dan een spelletje spelen. En dan is gamen meer dan een spelletje.

  17.   
    iksanderzijn's avatar

    Stelling:

    Je mag jezelf professioneel gamer noemen, wanneer je er geld mee verdient.

  18.   
    UncreatedKoen's avatar

    Goede stelling! Geen opmerkingen aan! Alleen blijft de vraag voor iedere gamer: hoe diep ga je erin qua merchandise etc. Ik zelf heb wel een aantal merchandise spul maar niet perse dat ik van 1 serie alles spaar. En ik hou ervan om elke avond wel even te gamen met de Xbox Crew uiteraard. Behalve als de GTA Servers niet goed werken dan wordt je chagrijnig ;p

    maar stelling: Door teveel geld uit te geven aan graphics in een game wordt het verhaal in een game ondergeschoven.

  19.   
    mastertje's avatar

    Ik zie en blijf het zien als puur tijdverdrijf en dus gewoon een spelletje. Merchandising eromheen boeit me (plat gezegd) geen fuck, en van die spelers die ( ja nu ik met cod gebash, maar was by far de meest irritante ) die dagen zitten te oefenen op een 1080 graden triple no scope of op plekken komen waar de map niet voor is gemaakt
    Ja dikke vinger dan als ze zeggen: part of the game, jealous etc. Gaat veels te fur voor mij bij een spel :p

  20.   
    QTxJess's avatar

    Ik vind mezelf wel een gamer, gewoon geen hardcore gamer. Daarbij ben ik over het algemeen totaal niet goed in een hoop games :’D

    Stelling: Franchises zoals AC, CoD, BF, Fifa etc. moeten verder buiten hun vaste stramien kijken.

  21.   
    PSPfreaky's avatar

    Stelling: Wanneer games in slechte staat worden afgeleverd mogen gamers ervoor kiezen om de game illegaal te downloaden.

    Iedereen weet dat de PC versie van Batman: Arkham Knight aan alle kanten zuigt. De eerste 4 (?) maanden werkte de game heel slecht op veel PC’s. Na 4 maanden komt het product met (nog steeds) grote bugs weer terug in de Steam Store voor 50 euro! Dit kan eigenlijk gewoon niet!

    Na al deze heisa en deze prijs moet het oké of legaler worden om zo’n game illegaal binnen te halen.

  22.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    PSPfreaky schreef, "Stelling: Wanneer games in slechte staat worden afgeleverd mogen gamers ervoor kiezen om de game illegaal te downloaden.
    Iedereen weet dat de PC versie van Batman: Arkham Knight aan alle kanten zuigt. De eerste 4 (?) maanden werkte de game heel slecht op veel PC’s. Na 4 maanden komt het product met (nog steeds) grote bugs weer terug in de Steam Store voor 50 euro! Dit kan eigenlijk gewoon niet!
    Na al deze heisa en deze prijs moet het oké of legaler worden om zo’n game illegaal binnen te halen."

    Stelling: PC gamers zorgen er zelf voor dat games niet(of in slechte staat) voor PC uitkomen, door te downloaden.

    Er zijn zoveel subculturen binnen het gamen dat het zeker wel gezien kan worden dan meer dan alleen een spelletje spelen.
    Je hebt helemaal gelijk Peter, mensen die alleen COD spelen zijn gewoon casual gamers en hebben een kutleven 😀