Na Fallout 4 krijgt ook Call of Duty: Black Ops 3 een eigen biertje

De gamingwereld is aan het brouwen geslagen. Vorige week kwam Carlsberg nog met een bloemig Fallout 4-biertje. Nu heeft Black Ops 3 de eer, om de eerste Call of Duty-game te zijn met een eigen biersoort.

Het nieuwe bier is het resultaat van een samenwerking tussen Activision en de toepasselijke Australische bierbrouwer ‘Black Hops Brewing’. Onder de naam ‘Black Hops Midnight Pale Ale’ wordt het biertje beschreven als licht en verfrissend, met verleidelijke hop-aroma’s van dennen en citrus fruit.


Bij het brouwproces is gebruik gemaakt van speciaal geroosterd tarwe om een rijke zwarte kleur te creëren. De bitterheid die je normaal zou verwachten van een donkere biersoort, blijft hierdoor achterwege. Het is in feite dus zwart gekleurd bier.

Helaas voor ons, verschijnt het Black Ops-bier alleen in Australië. Bekijk de volgende video, als je nog een blik wilt werpen achter de schermen.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Zowel dit als Fallout bier wil ik toch een keer proberen, ik heb zowel een positieve als negatieve mening over dit soort bier.

  Ik drink al jaren speciaal bier en probeer om de zoveel tijd nieuwe smaken uit. Mijn keuze gaat op dit moment naar trappisten bier zoals, West Vleteren, La Trappe, Rochefort, Westmalle maar drink ook genoeg andere speciaal bieren waaronder Kasteel bier, kabouter bier, straffe hendrik etc.

  Het is uiteraard leuk dat ze een nieuwe biersmaak uitbrengen die Black Ops sponsord, hoe meer smaken, hoe meer we kunnen proeven/drinken en uiteraard van kunnen genieten. Maar het kan ook een wederzijdse effect hebben, want straks denkt iedereen dat ze “speciaal” bieren kunnen maken en vervolgens op de markt gooien. Dan heb je kans dat er ook genoeg rotzooi bieren worden uitgebracht die de image van “speciaal” bieren volledig sloopt.

 2.   
  Downzilla's avatar

  Fristi is opzich ook wel lekker.

 3.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Balen had graag een flesje willen proberen 🙁

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik had eerder verwacht dat het naar melk zou smaken. SNAP JE OMDAT ZE DE SERIE UITMELKEN HAHAHAHAH okdoei

 5.   
  PaNNa's avatar

  Het design van het etiket vind ik wel vet, ben niet zo’n bier drinker..

 6.   
  Leukste's avatar

  Geen 18, geen druppel. 😉

  Helaas voor ons, verschijnt het Black Ops-bier alleen in Australië.

  Oke. 🙁

 7.   
  Hillianii's avatar

  Wauw, super! Dat wordt zuipen!!!