‘Pc-versie Red Dead Redemption was nooit overwogen’

Vijf jaar na release is Red Dead Redemption nog steeds een zeer geliefde game. Onlangs werd bekend dat de game al ruim veertien miljoen keer is verkocht. Ook is de game een van de meest gewilde backward compatible-games voor de Xbox One. Pc-gamers hopen sinds de release al op een pc-versie van de game. Deze hoop leek echter tevergeefs, want een oud-ontwikkelaar van Red Dead Redemption vertelde tijdens een Twitch livestream dat een pc-versie nooit is overwogen.

Kris Roberts was lead multiplayer designer van Red Dead Redemption. Hij zegt dat de game altijd een consolegame had moeten worden:

I don’t think there was ever an intention to have a PC version of Red Dead Redemption. I was actually super shocked that they did a PC version of Grand Theft Auto V. Obviously in development, we were all PC-based and had it running for win32 clients for the entire development. But as far as the licensing for the consoles and stuff, it was pretty much always going to be a Xbox 360 and PlayStation 3 title. To the best of my recollection, we never even seriously talked about optimizing it for PC.
Inmiddels werkt Roberts niet meer voor Rockstar. Hij laat ook weten verbaasd te zijn, dat er een versie van GTA 5 is ontwikkeld voor pc. Het is dus mogelijk dat Rockstar een nieuwe visie heeft, als het gaat om pc-gaming. Denk jij dat Red Dead Redemption ooit nog voor de pc zal verschijnen?

 1.   
  Puddingboom's avatar

  Nope, never

 2.   
  23tygo's avatar

  jaja

 3.   
  FireBallz's avatar

  Als ze RDR 2 (als die nog uit gaat komen) niet maken, zijn ze echt niet helemaal lekker in hun hoofd. Genoeg PC Gamers genoeg, al heb ik zelf erg genoten van RDR op PS3.

 4.   
  Killafist's avatar

  nope heb het altijd wel jammer gevonden…..

 5.   
  Mjolnir's avatar

  Nee op deze manier houden ze de legende er wel in. Ik vind het wel goed zo. Op de xbox was het cool, maar ben bang niet zo cool dat ik hem direct voor de pc zou kopen

 6.   
  Thijs.'s avatar

  Misschien een nieuwe titel in de red dead franchise maar meer ook niet

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  *I was actually super shocked that they did a PC version of Grand Theft Auto V*

  Wat een rare uitspraak……

  Binnen de serie zijn totaal 15 verschillende versies en uitbreidingen uitgebracht, 12 ervan zijn gewoon op de PC uitgekomen. De enige GTA’s die niet verschenen zijn op de PC zijn, GTA Advance (Game boy Advance), Grand Theft Auto: Liberty City Stories (PS Portable en PS2) en GTA Chinatown Wars (Android, IOS, PS Portable en Nintendo DS).

  Het leuke is dan ook dat Grand Theft Auto: Liberty City Stories een remake is van GTA III maar dan op de engine van Grand Theft Auto: Vice City en de besturing van San Andreas.

  Kortom, alleen GTA Advance en GTA Chinatown Wars zijn niet speelbaar op de pc (zonder emulator), en deze meneer vindt het schokkend dat GTA V voor de PC verkrijgbaar is? Waar is deze meneer in godsnaam mee bezig? Volgens mij zit hem iets dwars, misschien boos op Rockstar omdat ze een succes hebben met GTA V?

  Red Dead Redemption is een compleet andere serie en als ze eenmaal licentie beperkingen hebben, dan kan ik het best begrijpen waarom ze alleen een console versie hebben gemaakt. Maar dat
  betekent toch niet dat toekomstige games geen PC release meer krijgen? Dan zou Max Payne 3 ook niet op de PC zijn uitgekomen, want die was ook goed geoptimaliseerd voor de PC…..