Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Genoeg vrouwen in games en in de industrie? – Hot Koffie Show #71

Zitten er genoeg vrouwen in games en in de game-industrie. Een belangrijk onderwerp waar Tom en Peter deze week over spreken.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Er zitten ook relatief weinig mannen op ballet. Moet daar ook wat aan gedaan worden? Of hebben mannen geen speciale behandeling nodig omdat ze zelf hun zaakjes op kunnen knappen?

    Ik geloof dat vrouwen prima zelf in staat zijn om carrière te maken in deze industrie als ze dat per se willen. Juist de opvatting dat ze dat niet op eigen kracht kunnen is seksistisch. EA begrijpt dat niet.

  2.   
    Tom's avatar

    Maar er zijn dan ook minder mannen in ballet geïnteresseerd. Nu games ook onder een grote groep dames populair worden, is het logisch dat zij iets van een weerspiegeling daarvan willen zien in het aanbod of de makelij van de games. Vrouwen kunnen in veel gevallen wel een vrouwelijke touch waarderen, dan is het alleen maar goede zaak dat de industrie die vraag poogt te beantwoorden, lijkt me.

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat de game industrie voornamelijk jaren een mannen ding is geweest en maar heel klein deel vrouwen.
    Misschien zijn we nu op het punt gekomen dat vrouwen het ook leuker gaan vinden.

  4.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Nee, hoe meer (knappe) vrouwen hoe beter

  5.   
    3333/3333's avatar

    Tom schreef, "Maar er zijn dan ook minder mannen in ballet geïnteresseerd. Nu games ook onder een grote groep dames populair worden, is het logisch dat zij iets van een weerspiegeling daarvan willen zien in het aanbod of de makelij van de games. Vrouwen kunnen in veel gevallen wel een vrouwelijke touch waarderen, dan is het alleen maar goede zaak dat de industrie die vraag poogt te beantwoorden, lijkt me."

    Als vrouwen die weerspiegeling willen zien moet zij daar zelf wat aan doen. Niemand houdt ze tegen om een opleiding tot game developer of iets dergelijks te volgen. Uitgevers moeten niet mensen in dienst nemen omdat ze vrouw zijn, ze moeten mensen in dienst nemen die over goede kwaliteiten beschikken, ongeacht het geslacht.

  6.   
    Leukste's avatar

    Erik Rommel schreef, "Ik geloof dat vrouwen prima zelf in staat zijn om carrière te maken in deze industrie als ze dat per se willen. Juist de opvatting dat ze dat niet op eigen kracht kunnen is seksistisch. EA begrijpt dat niet. "

    +1

  7.   
    nuclearnemo's avatar

    Over vrouwen in games; er zijn nog genoeg mannen die het vertikken om met een vrouw te spelen in een game. Als je als ontwikkelaar dus een game maakt met een vrouwelijk hoofdpersoon dan zul je die aan die personen dus niet verkopen. Ik vind dat zelf grote bullshit, maar ja wie ben ik. Het seksualiseren van vrouwen in games gaat inderdaad soms wel te ver, maar toch moeten zulke dingen soms ook gewoon kunnen. Van mij part mogen er ook zulke games met mannen komen, alhoewel ik die zelf wel niet zal spelen.

    Zoals ik ook al zei onder het bericht van EA, het maakt mij weinig uit wie een game maakt, zolang het een goede game is. Verder is het ook gewoon de juiste persoon aannemen op de juiste plek. Je moet inderdaad bedrijven niet gaan pushen om vrouwen aan te gaan nemen als er mannen zijn die beter zouden zijn op die positie. Verder juich ik het alleen maar toe als vrouwen ook willen gaan werken in games.

  8.   
    420blazeit's avatar

    Erik Rommel schreef, "

    ”Tom” schreef, "Maar er zijn dan ook minder mannen in ballet geïnteresseerd. Nu games ook onder een grote groep dames populair worden, is het logisch dat zij iets van een weerspiegeling daarvan willen zien in het aanbod of de makelij van de games. Vrouwen kunnen in veel gevallen wel een vrouwelijke touch waarderen, dan is het alleen maar goede zaak dat de industrie die vraag poogt te beantwoorden, lijkt me."

    Als vrouwen die weerspiegeling willen zien moet zij daar zelf wat aan doen. Niemand houdt ze tegen om een opleiding tot game developer of iets dergelijks te volgen. Uitgevers moeten niet mensen in dienst nemen omdat ze vrouw zijn, ze moeten mensen in dienst nemen die over goede kwaliteiten beschikken, ongeacht het geslacht. "

    Dit

  9.   
    Tom's avatar

    Maar dat gaat juist heel goed in de industrie, naar mijn idee. Daarom haalde ik ook de dames van De Sims als inspiratie aan: die meiden laten zien dat met een boel vrouwen aan het roer je net zo goed een degelijk spel af kan leveren. Het kan dus wel degelijk en dat is bovendien mooi om te zien.

    Qua aanbod aan vrouwelijke protagonisten maakt het natuurlijk niet uit wie de game precies maakt, maar als je je game ook wil verkopen bij de dames, is het wel slim om de vrouw wat meer uit het seksobject-hoekje te halen en ze wat meer prominentere rollen aan te bieden. Niet op per se principieel, maar gewoon om de verkoopcijfers bij de gamende dames te kunnen spekken.

  10.   
    nuclearnemo's avatar

    Tom schreef, "
    Qua aanbod aan vrouwelijke protagonisten maakt het natuurlijk niet uit wie de game precies maakt, maar als je je game ook wil verkopen bij de dames, is het wel slim om de vrouw wat meer uit het seksobject-hoekje te halen en ze wat meer prominentere rollen aan te bieden. Niet op per se principieel, maar gewoon om de verkoopcijfers bij de gamende dames te kunnen spekken."

    De vrouwen die daadwerkelijk heel veel kritiek hebben op het seksobject zijn van vrouwelijke personages zijn met de name de vrouwelijke niet gamers. Veel van de vrouwelijke gamers die ik ken hebben nul komma nul problemen met het seksualiseren van vrouwelijke karakters.

  11.   
    QTxJess's avatar

    Medunkt ik doe mn best! Ik kijk braaf alle video’s (okay, bijna alle) en ik heb twee dames met me meegesleurd naar GN en ik ben al een derde aan het lokken. Ik ben echt een soort GN Pooier :’D

    En dames worden regelmatig weggepest bij de game industrie. Het is een mannenwereld en dat houden die heren graag zo. Sure, geldt niet voor alles, maar mja, dat is een beetje de issue voor de meeste dames die hier problemen mee hebben.

    Verder denk ik dat ’t over ’n tijdje wel beter gaat, maar daar zijn die discussies nu voor (:

  12.   
    dav1d's avatar

    Wat een totale onzin. Vrouwen zitten niet in stoere games, omdat vrouwn niet stoer zijn. Ik houd echt superveel van vrouwen, en het is echt een heerlijk geslacht om naar te kijken, want ze zijn prachtig. Maar ze zijn 1) niet dominant 2) willen niet dominant zijn. Nou, dan houdt het wat mij betreft op. Hecht ik daar een waardeoordeel aan? Nee absoluut niet. Als vrouwen geen leidersrol op zich willen nemen, of niet een techopleiding willen volgen (beide zijn ongerelateerd aan elkaar), dan moeten ze dat lekker zelf weten.

  13.   
    Moodey's avatar

    Stelling: Sinaasappels worden niet goed vertegenwoordigd in games.

  14.   
    TheNerdNL's avatar

    Ik dank dat wij op Gn afentoe wel een beetje meiden weg jagen. Met sexueele grappen van (haar op mijn……) En alleen maar over mannen dingen hebben. Meschien komen daar door niet zo veel meiden bij gamersnet? Denk ik. 🙂

  15.   
    tijn80's avatar

    dav1d schreef, "Wat een totale onzin. Vrouwen zitten niet in stoere games, omdat vrouwn niet stoer zijn. Ik houd echt superveel van vrouwen, en het is echt een heerlijk geslacht om naar te kijken, want ze zijn prachtig. Maar ze zijn 1) niet dominant 2) willen niet dominant zijn. Nou, dan houdt het wat mij betreft op. Hecht ik daar een waardeoordeel aan? Nee absoluut niet. Als vrouwen geen leidersrol op zich willen nemen, of niet een techopleiding willen volgen (beide zijn ongerelateerd aan elkaar), dan moeten ze dat lekker zelf weten."

    Vrouwen niet dominant? Misschien merk je het niet omdat ze op subtiele wijze hun zin doordrukken 😆

    Verder zijn er een groot aantal vrouwelijke managers, directieleden, etc. Dat lijken mij dus duidelijke leidersrollen. Kijk alleen maar naar de USA waar Hillary Clinton president probeert te worden.

    Metroid, Tombraider en Mass effect als FemShep zijn wat mij betreft ook uitstekende voorbeelden van games met sterke vrouwen erin.

  16.   
    WauWsy's avatar

    Ik denk des te meer vrouwe in de game industrie des te beter. Die hebben toch een hele andere kijk op dingen. Dus ik zie het alleen maar als een voordeel.

  17.   
    mheiden21's avatar

    Als vrouwen perse willen dat er een vrouwelijke hoofdrolspeler is daar maar èèn oplossing voor, volg de juiste opleiding, ga die industrie in, ipv vanaf de zijlijn toekijken en roepen tis niet de voetbalwedstrijd van je kids..
    Naar mijn idee zijn er al enkele games waar de vrouw een prominente rol heeft. Dus helemaal buitengesloten zijn ze ook niet, Lara Croft heeft zeker wel bewezen dat de dames zeer succesvol kunnen zijn.

    En bepaalde games hebben wellicht niet de setting of verhaallijn om daar een vrouw ineens op de voorgrond te gooien.
    De focus kan beter gelegd worden op nieuwe titels, immers een goed boek veranderd ook niet ineens van hoofdpersoon.
    Bedrijven moeten in ieder geval zeker niet geforceerd worden om vrouwen aan te nemen, idem voor de games.
    De markt veranderd wel maar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd
    😉

  18.   
    UncreatedKoen's avatar

    Ik denk dat het ook heel erg te maken heeft met wat voor persoon jij bent.

    Je hebt namelijk verschillende vrouwen, vrouwen die zich verkleden als barbie, vrouwen die stoer doen, emo vrouwen (no cutting), vrouwen die van games houden zoals jongens en je hebt ook jongens die van vrouwen dingen houden. Is toch niks mis mee? Gewoon ieder zijn ding laten doen en van genieten en vrouwen worden genoeg aangehaald in de Game Industrie naar mijn mening 🙂

  19.   
    angelaachan's avatar

    QTxJess schreef, "Medunkt ik doe mn best! Ik kijk braaf alle video’s (okay, bijna alle) en ik heb twee dames met me meegesleurd naar GN en ik ben al een derde aan het lokken. Ik ben echt een soort GN Pooier :’D
    En dames worden regelmatig weggepest bij de game industrie. Het is een mannenwereld en dat houden die heren graag zo. Sure, geldt niet voor alles, maar mja, dat is een beetje de issue voor de meeste dames die hier problemen mee hebben.
    Verder denk ik dat ’t over ’n tijdje wel beter gaat, maar daar zijn die discussies nu voor (:"

    *schudt hand van pooier* Thanks he :’)

    Maar ja, ik merk ook, vooral hier in het oosten van het land, dat het zeker nog niet volledig geaccepteerd wordt dat een vrouw van gamen houdt. Op mien boer’n school in Twente is gamen en anime gewoon (bijna) niet aanwezig, al helemaaaaal niet voor vrouwen.

    Waarom ik bij GamersNET blijf? Moet m’n pooier toch te vriend houden? Haha nee grapje, jullie zijn gewoon allemaal mijn bae’s <3

    GamersNET is love, GamersNET is life <3

  20.   
    petiertje's avatar

    Doorgaans zijn vrouwen creatiever, en hebben meer gevoel voor kleur/stijl compositie dan mannen. Ze uiten en gebruiken het op een andere manier dan mannen, en dat is het enige verschil wat merkbaar zou kunnen zijn in een game, maar dan ook alleen als er een game ontwikkeld wordt met twee versies, een door vrouwen, en een door mannen.
    Ik denk dat het een verrijking zal zijn als er meer vrouwen in de game industrie gaan werken, op welk niveau maakt niet zo veel uit. Vrouwen die erg creatief zijn zullen op een grafische afdeling goed uit de verf komen 8) , en vrouwen die goed kunnen delegeren zullen op hun plaats zijn in een (hogere) management laag. Net zoals het nu met mannen is.. gek he? zijn net mensen.
    Over vrouwelijke rollen in games. Ik ken genoeg games met vrouwen die een hoge positie hebben/krijgen, veel invloed hebben, direct of indirect. Ik ken weinig games waar vrouwen de slechterik zijn, en er zijn volksstammen vrouwen die een krachtige NPC rol hebben. In games is het volgens mij al aardig in balans aan het raken, in de industrie zelf kan het nog wel beter, ik denk dat we er alleen maar betere games door zullen krijgen.

  21.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Nu ben ik erg benieuwd naar wat Peter allemaal zei in de oude show. 😳

  22.   
    Bram_M99's avatar

    Ik vind dat bij gamepersonages er eerst moet worden gekeken naar het personage en dan pas welk geslacht het word. Past bij het personage meer een mannelijk geslacht, omdat hij er bijvoorbeeld breed uit moet zien (door spieren, niet door de… Uhm… Borsten) dan moet er natuurlijk een mannelijk personage worden gekozen, en ook andersom. Maar om nu vrouwelijke personages toe te voegen omdat een stel feministen dat willen? Nee, dat snap ik niet.

    Mijn stelling voor volgende keer, al weet ik niet zeker of deze al een keer was gedaan of niet; Season Passes zijn overbodig en bedrijven doen her alleen om geld te verdienen.