De beste features van de Xbox App in Windows 10

Windows 10 is nogal een ding vandaag. Het besturingssysteem van Microsoft is voor veel gebruikers van Windows geheel gratis beschikbaar het komende jaar, waardoor naar verwachting veel mensen de overstap naar Windows 10 gaan maken de komende maanden.

Voor ons gamers is er natuurlijk iets belangrijkers aanwezig in de nieuwe Windows: de speciale Xbox App! Maar wat kan je daar nou mee? Bekijk hieronder de beste features van deze Xbox App.

1. Stream je Xbox One-games
Dit is toch wel één van de tofste opties. Dankzij Windows 10 kan je vrijwel elke Xbox One-game streamen naar elk ander Windows 10-apparaat: pc, tablet of Windows Phone (met Windows 10). Het concept is bijzonder simpel. Zorg dat je Xbox One onderdeel is van je thuisnetwerk. Zorg dat je pc, tablet of Windows Phone is verbonden met je thuisnetwerk. Vervolgens is het slechts één druk op de knop in Windows 10. Een speciaal icoontje van een Xbox One-console checkt je netwerk en verbindt je console met het andere Windows 10-apparaat. Enige voorwaarde is dat je een controller op het apparaat kunt aansluiten. En ja, ook toekomstige Xbox 360-games die via Xbox One Backwards Compatibility te spelen zijn, zijn ook te streamen.

2. Bekijk, bewerk en deel je eigen Game Clips
Windows 10 focust behoorlijk op games en heeft daardoor in het OS een ingebouwde opnamefunctionaliteit voor gameplaybeelden. Met een simpele druk op Windows+G kan je de game bar oproepen en eenvoudig je meest briljante acties (of grootste fails) opnemen. De opgenomen video (of screenshots) kan je direct opslaan in een folder op je apparaat. Via de Xbox App kan je een (bewerkte) gamevideo ook weer delen met je vrienden op Xbox Live.

3, Wordt meer sociaal
Veel sociale opties van Xbox Live zijn beschikbaar via de Xbox App, zoals interactie met je Xbox Live-vrienden en je eigen profiel. Voice chat, deelnemen aan een party, enzovoort. Ook zaken rondom je eigen avatar en Gamertag zijn via de Xbox App te regelen.

4. Blijf verbonden met je vrienden
In het verlengde van de vorige optie: party chat is crossmediaal mogelijk tussen Windows 10 pc’s en de Xbox One. Het maakt dus niet uit of een vriend(in) druk bezig is in GTA Online, Destiny, Minecraft of een Excelsheet. Je kunt zelfs via de Xbox App invites versturen of deelnemen aan een multiplayer speelsessie.

5. Blijf op de hoogte van progressie
Weten welke Achievements je ook alweer behaald hebt? De Xbox App geeft je inzicht. Benieuwd naar je activiteitenoverzicht om te zien wat je vrienden online hebben uitgespookt? Check het via de Xbox App. Je kunt dus eenvoudig bijhouden wat er in jouw eigen ‘Xbox-wereld’ gebeurt via de app.

6. Bestuur je Xbox One
We hadden het al over de toffe feature om Xbox One-games te streamen. De Xbox App geeft je echter ook meer controle over je Xbox One-console, zoals het afspelen van media of het volume wijzigen. En zo lang je op hetzelfde netwerk zit, kan je via de Xbox App ook met één druk op de knop je Xbox One aan- of uitzetten.

Zie jij jezelf straks al Xbox One-games streamen naar een ander Windows 10-apparaat? Handig als iemand anders de tv in de woonkamer geclaimd heeft? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  mitchel1988's avatar

  klinkt erg leuk! Vanavond maar is testen 🙂

 2.   
  gamefreak1992's avatar

  De app werkt echt geweldig super snel en super makkelijk in gebruik 8)

 3.   
  Tom's avatar

  Hnnng, binnenkort! Mijn brakke internet haalt de update nu binnen. Rete-benieuwd.

  The futuru is now. 8)