Mod-maker vindt verwijderde functies in broncode van Skyrim

Mod-makers vinden regelmatig verrassende dingen in de broncode van games en ook in die van Skyrim zitten blijkbaar nog verrassingen, ondanks dat dit spel al vier jaar uit is. Zo heeft modder vagonumero12 twee features gevonden die uit de vijfde Elder Scrolls-game zijn geschrapt: rouwende NPC’s en rondwarende geesten.

Die geesten zouden als volgt werken: wanneer een unieke NPC met een familie sterft, bestaat de kans dat hij of zij terugkeert als geest en gaat rondwaren bij een familielid. Deze functie beperkt zich tot NPC’s met generieke stemopnames, dus belangrijke karakters zullen niet rond gaan spoken. Ook kun je Skyrim niet vullen met geesten: er kan maximaal één ghost NPC per savegame bestaan.

De rouw in Skyrim is simpel: een unieke NPC met vrienden en/of familie sterft en zijn of haar naasten spreken hun verdriet daarover uit als je hen aanspreekt. Die rouwzinnetjes zijn ook te vinden in de broncode en bevatten een aantal uiterst vreemde combinaties. De generieke kinderstem kan bijvoorbeeld zeggen: “My daughter died. Things won’t be the same without her.” Beluister meer van die rare combinaties op 3DNPC.

Mod-maker vagonumero12 is overigens zo vrij geweest om te doen wat modders doen: hij heeft de rouw- en rondspookfuncties weer geactiveerd. Je kunt zijn mod via NexusMods downloaden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren