Xbox One krijgt ondersteuning voor muis

De release van Windows 10 staat voor de deur en dat is voor Xbox One-bezitters extra interessant. Deze console en het besturingssysteem vullen elkaar namelijk op veel vlakken aan en één van de interessantste mogelijkheden is om Xbox One-games te streamen naar je Windows 10-apparaat.

Toen een gamer via Twitter aan Xbox-baas Phil Spencer vroeg of het omgekeerde in de toekomst ook mogelijk wordt, antwoordde Spencer dat dit hem een interessante feature lijkt, al zijn er momenteel geen plannen voor. De gamer reageerde daarop dat hier sowieso muisondersteuning voor nodig zou zijn, waarop Spencer een interessante reactie gaf:

Yep, keyboard and mouse support for Xbox would need to be there for this to work, those aren’t far away.
Hoewel het al mogelijk is om je toetsenbord aan te sluiten op de Xbox One, biedt de console nog geen ondersteuning voor computermuizen. Spencers Tweet wijst er dus op dat hier spoedig verandering in zal komen.

Welke Xbox One-game zou jij het liefst spelen met je muis? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Nitrix31's avatar

  Ik heb geen xbox. Maar met ondersteuning voor muis en toetsenbord kan ik wellicht fps games spelen op de console! Ik kan simpelweg niet omgaan met controllers 😳 . Hopelijk gaat Sony met de PS4 dit ook ondersteunen!

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dan ga je als controller gebruiker een probleem krijgen als je een fps speelt tegen iemand die muis en toetsenbord gebruikt

 3.   
  Nuffsaid's avatar

  ”Nitrix31″ schreef, "Ik heb geen xbox. Maar met ondersteuning voor muis en toetsenbord kan ik wellicht fps games spelen op de console! Ik kan simpelweg niet omgaan met controllers 😳 . Hopelijk gaat Sony met de PS4 dit ook ondersteunen!"

  PS4 zou dit allang moeten kunnen hoor..

 4.   
  mmx's avatar

  De PS4 kan dit al lang ik heb een draadloos HP keyboard met muis eraan hangen en dat werkt gewoon .

 5.   
  Pim Huberts's avatar

  Ik ga denk ik cod Black Ops III spelen met de muis of een andere cod

 6.   
  3333/3333's avatar

  Op de PS3 kon dit ook al.

  Het is vooral de vraag of het in games de controller kan vervangen, dat hangt maar net van de ontwikkelaar af lijkt me.

 7.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Lijkt mij niet zo fijn als je op de bank wilt gamen met muis en toetsenbord. Natuurlijk wel interessant voor het streamen naar pc 🙂

 8.   
  Tom's avatar

  Vraag me dan natuurlijk wel af tot hoever de native support ervoor reikt. Zou dan wel graag zien dat sowieso het Dashboard, alle apps en first party titels muis en toetsenbord ondersteunen. Gezien de hele firmware en software al relatief crossmediaal in elkaar is gezet, zou dat voor Microsoft toch geen probleem moeten zijn.

  Blijft sowieso toch goede zaak dat hieraan gewerkt wordt. Dit soort zaken maken de Xbox One toch een stuk toegankelijker, wat wellicht goed uit zou kunnen pakken als de console iets meer in de schijnwerpers komt te staan met de release van Windows 10.

 9.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  de toetsenbord werkt niet eens bij mij

 10.   
  PaNNa's avatar

  Erik Rommel schreef, "Op de PS3 kon dit ook al.
  Het is vooral de vraag of het in games de controller kan vervangen, dat hangt maar net van de ontwikkelaar af lijkt me. "

  Diezelfde vraag stel ik mij nu ook al heel de tijd af

 11.   
  3333/3333's avatar

  Op de PS3 gebruikte ik muis en toetsenbord vooral om te browsen, had destijds nog geen eigen pc. Maar ik geloof dat Unreal Tournament 3 de enige game was waarvoor je het als besturing kon gebruiken.

 12.   
  AllardK's avatar

  Hopelijk komt dit ook voor ps3 en ps4!