Ontwikkeling Shenmue 3 ‘pas net gestart’; fans reageren sceptisch

Vorig weekend wist Shenmue 3 via Kickstarter een recordbedrag van 6,3 miljoen dollar op te halen. Hoewel het regelmatig voorkomt dat ontwikkelaars al vóór de Kickstarter-campagne zijn begonnen met de ontwikkeling en daarom vrij snel een speelbare versie kunnen aanbieden, hoeven we daar bij Shenmue 3 niet op te rekenen.

Yu Suzuki heeft namelijk gemeld dat de ontwikkeling van Shenmue 3 pas net gestart is:

We have just started getting into development, and as we move ahead, I will listen to all of you to make Shenmue 3 even better.
Veel fans reageerden sceptisch op dit nieuws: als de ontwikkeling pas enkele geleden dagen in gang is gezet, wat zagen we dan in de eerder vrijgegeven trailers? Hoewel Suzuki hier geen duidelijk antwoord op gaf, kunnen we ervan uitgaan dat de video’s niet meer dan tech demo’s en proof-of-concepts toonden. Het is dus allesbehalve zeker dat de uiteindelijke game er ook zo uit komt te zien.

Ook de releasedatum wordt in twijfel getrokken. Shenmue 3 staat momenteel gepland voor een release in de winter van 2017, maar gaat het Suzuki echt lukken om in twee jaar een complete game te bouwen? De tijd zal het leren, maar wij beginnen alvast met duimen.

 1.   
  GBA43's avatar

  Dit is dan ook één van de redenen waarom ik nooit van een trailer uit ga.
  Ik wacht wel op recensies of gameplay video’s.

 2.   
  Moodey's avatar

  Ben ik de enige de de hele hype om deze game niet begrijpt?

 3.   
  Danielle.k's avatar

  Moodey schreef, "Ben ik de enige de de hele hype om deze game niet begrijpt?"

  Nop ik snap het zelf eigenlijk ook niet.

  Mensen moeten niet zeiken en sceptisch reageren, je doneert geld om een game te zien verschijnen ook als blijkt dat hij nu pas begint.
  Wees verstandig en geef gewoon niks, Sony heeft knaken genoeg en als die zo graag het spel hadden willen zien gebeuren dan hadden ze zelf daar poen in gestoken maar (mij mening) ik vermoed dat Sony niet echt 100% achter het project stond en eerst kat uit de boom wilden bekijken hoe het eventueel zou lopen als deze beste man het via kickstart ging proberen.

 4.   
  MC TiM's avatar

  Danielle.k schreef, "

  ”Moodey” schreef, "Ben ik de enige de de hele hype om deze game niet begrijpt?"

  Nop ik snap het zelf eigenlijk ook niet.
  Mensen moeten niet zeiken en sceptisch reageren, je doneert geld om een game te zien verschijnen ook als blijkt dat hij nu pas begint.
  Wees verstandig en geef gewoon niks, Sony heeft knaken genoeg en als die zo graag het spel hadden willen zien gebeuren dan hadden ze zelf daar poen in gestoken maar (mij mening) ik vermoed dat Sony niet echt 100% achter het project stond en eerst kat uit de boom wilden bekijken hoe het eventueel zou lopen als deze beste man het via kickstart ging proberen."

  Misschien zijn jullie er net te jong voor. Toen Shenmue 2 in voor de originele xbox in 2003 uitkwam was ik een jaar of 13 en aangezien een paar jaartjes jonger zijn hebben jullie deze game wellicht niet gespeeld. Ik heb Shenmue 2 in ieder geval wel gespeeld en ik moet zeggen echt een geweldige ervaring. Dat ik er vandaag de dag anders naar zou kijken zou best kunnen, het is denk ik dan ook een goede tien jaar geleden dat ik deze game gespeeld heb. Het staat me bij als een game met een meeslepend verhaal over verraad, camaraderie, liefde en loyaliteit. Een semi open wereld game met een bruisende wereld en lekkere gameplay (spannende gevechten).

  En dan als je midden in die game zit, vol emotie en hard op weg lijkt te zijn om je doel verwezenlijken, dan is de game afgelopen. En het vervolg? Tot nu was die niet in de maak. Een onafgemaakte serie, een onafgemaakt verhaal waar je het einde van wilt zien. Een trouwe schare fans die hier al een eeuwigheid op lijkt te wachten en het is dan ook niet voor niets dat er zo gemakkelijk zo een bedrag is opgehaald op Kickstarter. Die hype kan ik dus wel begrijpen.

  Hopelijk blijven de fans slechts sceptisch en is er geen sprake van oplichterij. Dat zou voor alle trouwe fans sneu zijn. En nu ik hier zo mijn verhaal doe, ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar Shenmue 3.