eSports-organisatie belooft strikter drugsbeleid na bekentenis van speler

Vorige week dook het bericht op van een professionele speler van Counter-Strike: Global Offensive die toegeeft dat er binnen het circuit van eSports volop drugs wordt gebruikt. Volgens de speler gebruiken hij en zijn teamgenoten de prestatieverhogende drug adderall tijdens een groot toernooi van de Electronic Sports League (ESL).

Inmiddels heeft de ESL gereageerd op de uitspraak. Woordvoerder Anna Rozwandowicz vertelde dat men een strikter drugsbeleid zal gaan voeren:

We’ve known for some time that performance enhancing drugs (PEDs) would be a challenge we would need to face eventually as the professionalism and stakes increased across the board in eSports. PEDs are a topic we are discussing at an organisational level and will be one that we need to address industry wide going forward to maintain the integrity of our sport.
Ondanks de belofte kan het nog wel even duren voordat dergelijke wensen echt in de praktijk worden uitgevoerd. Er moet veel geregeld worden om dit beleid formeel uit te voeren, bijvoorbeeld een proces om tegen uitspraken in beroep te kunnen gaan en een gezamenlijk controlesysteem waar ook andere organisatoren van eSports-evenementen zich bij kunnen aansluiten. Toch is de ESL er al druk mee bezig, zo vertelt Rozwandowicz:
The integrity of our sport is and always will be our biggest concern. We have worked on changes, reached out to authorities for support, and will be ready to announce our next steps in a couple of days. When that comes out, you can treat that as our full statement on the issue.
Denk je dat het nodig is dat een organisatie drugstesten of andere maatregelen gaat invoeren? Of moet het niet uitmaken wat een speler wil gebruiken om beter te kunnen gamen? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Thijs.'s avatar

  ene kant begrijp ik het wel. er worden soms veel matches gespeeld op een dag Door het zelfde team. soms komt een team dat al 5 uur bezig is tegen een team dat net begint aan het toernooi. dat kan tot vervolgen lijden dat het team dat met begin een eventueel voordeel kan hebben

 2.   
  mattioza's avatar

  Dopingcontroles 8)

 3.   
  Talska's avatar

  1 April! Oh w8 toch niet.

  Het is weer tijd voor onzin! het is feest! 😆

 4.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Haha wutwut, ik geloof mn ogen niet. Wordt dit ook al een Tour de France verhaal. Persoonlijk denk ik niet dat het gebruik van deze drug prestatiebevorderend is. Men zal wel alerter zijn in een bepaald opzicht maar denk niet dat je hierdoor echt een voordeel hebt T.O.V. de tegenpartij, eerder een nadeel. Zeker als het is uitgewerkt, dan is je concentratie echt ver te zoeken… 🙄