Xbox One-verkoop domineerde PlayStation 4 tijdens E3-week

De PlayStation 4 gaat lekker in de verkoop. Niet alleen wordt de nieuwe console significant meer verkocht dan de PlayStation 3, de PlayStation 4 weet ook nog eens flinke voorsprong op de Xbox One te behouden. Niet gek ook als Microsofts console in Japan dieptepunt na dieptepunt weet te bereiken. De Xbox One vecht echter hard terug, vooral tijdens de E3 van dit jaar, is vandaag gebleken.

Menig gamer spreekt van een geslaagde persconferentie als er woorden gerept worden over Microsofts pre-E3 show in Los Angeles. De persconferentie maakte daar blijkbaar zulke indruk, dat gedurende die week de Xbox One beter verkocht in de Verenigde Staten dan de PlayStation 4. De Xbox One zag in de verkoop een stijging van 79 procent ten opzichten van andere weken. Een zeldzame overwinning voor Microsoft, vooral nu Sony zo ver voorop loopt in de consolerace.

Alsnog werden er in de gehele maand juni meer PlayStation 4’s verkocht in de ‘US of A’, maar op die ene cruciale week wist de Xbox One zich dus nog aardig te verdedigen. Volgens Xbox’ marketingman Aaron Greenberg was het maandelijkse succes van de PlayStation 4 in juni vooral te danken aan de bijzonder populaire PlayStation 4 bundel met Batman: Arkham Knight. Mocht die er wellicht niet zijn geweest (of diezelfde deal in handen van Microsoft zijn gevallen), dan had de Xbox One de volledige E3-maand zo maar eens kunnen domineren. Al mogen de heren van het groene team ook al bijzonder blij zijn met deze opmerkelijke prestaties.

 1.   
  Danielle.k's avatar

  Heb het gevoel dat dit bericht met veel sarcasme geschreven is.

  Ontopic :

  De Xbox One is een geweldige console, het is jammer dat hij zo traag op aan het komen is maar toch heb ik een goed gevoel met Phil achter het roer dat hij toch nog aardig wat gaat inhalen, merk nu al op forums en nieuws sites (als de reacties waar zijn) dat PS4 eigenaren nu ook een Xone naast hun PS4 aan het kopen zijn.

 2.   
  Tom's avatar

  Valt wel mee met dat sarcasme. Ben zelf enigszins een aanhanger van het Xbox-isme, maar schrijf het liefst zo neutraal mogelijk wat dat betreft. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  PaNNa's avatar

  Ach , beiden zijn goed. Heb geen bepaalde voorkeur, ben zeker geen fanboy. ik gun het ze ๐Ÿ™‚

 4.   
  dav1d's avatar

  Vind het niet gek. het aanbod, controller en het netwerk zijn vele malen beter. Jammer dat Microsoft echt ALLES maar dan ook ALLES verknalt heeft voor zichzelf door het imago van dat ding zo verkeerd neer te zetten.

  Zo maak je een mooi product zelf kapot.

 5.   
  Glenn Lambrix's avatar

  uiteindelijk doet Nintendo het toch beter ๐Ÿ™„

 6.   
  gamerfriend01's avatar

  Doe zo verder Xbox one!!!

 7.   
  Leon 2.0's avatar

  Nou ja, leuk dat ze het een week beter hebben gedaan, maar uiteindelijk hebben ze er niets aan. Over de gehele maand presteert de Xbox One wederom toch weer minder dan de PS4. Vooral leuke PR-praat om deze maand toch met een positief statement te komen.

 8.   
  StroopKonijn's avatar

  nieuwe religie tom? Xbox-isme ben je dan ook een xboxiet? Bill-ah akhbar

 9.   
  aReFeS's avatar

  Dat was dan waarschijnlijk de week voordat de Batman bundel uitkwam. Elke consument die een PS4 zou gaan kopen wachtte natuurlijk op deze bundel en dan ga je niet in een week ervoor een PS4 aanschaffen zonder Batman.
  Het feit dat de Xbox One in die week meer heeft verkocht dan de PS4 komt dus niet doordat de vraag naar de Xbox One opeens zoveel hoger was, maar door de uitgestelde vraag naar de PS4.
  Met als resultaat dat de PS4 op maandbasis gewoon weer meer heeft verkocht.
  Een beetje gezocht dus dit bericht.

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  dav1d schreef, "Vind het niet gek. het aanbod, controller en het netwerk zijn vele malen beter. Jammer dat Microsoft echt ALLES maar dan ook ALLES verknalt heeft voor zichzelf door het imago van dat ding zo verkeerd neer te zetten.
  Zo maak je een mooi product zelf kapot. "

  Dat is geen feit maar een mening ik zelf vind de controller juist niet beter, het netwerk geen idee maar geen problemen met ps4 netwerk en game toch niet online.
  Het aanbod blijft toch ook aan mening ik vind het ps4 aanbod leuker, als ik naar xbox one aanbod exclusief kijk hoef ik daar niks van te spelen.

 11.   
  AllardK's avatar

  Voor mij is een ps gwn veel beter want die controllers zijn veel lichter dan de Xbox controller

 12.   
  AllardK's avatar

  En bij de Xbox 360 moest je al gelijk betalen voor online en bij PS3 niet