Professionele speler Counter-Strike geeft toe dat er volop drugs wordt gebruikt

De professionele eSports-tak van Counter-Strike lijkt wel behoefte te hebben aan wat betere regelgeving, als we de kenners mogen geloven. Volgens Kory “Semphis” Friesen, professioneel speler van Counter-Strike: Global Offensive, zit vrijwel iedereen aan Adderall tijdens eSports-evenementen.

Adderall is een amfetamine, wat gebruikt kan worden om voor een langere tijd geconcentreerd te blijven. Formeel wordt het vooral voorgeschreven als medicijn om mensen met ADHD te helpen. Friesen lijkt er in elk geval totaal niet mee te zitten. Tijdens een interview vertelde hij:

I don’t even care. We were all on Adderall. I don’t even give a fuck. It was pretty obvious if you listened to the comms. People can hate it or whatever.
Een slechte zaak dat de betrokken gamers zo laks omgaan met het gebruik van stimulerende middelen om maar te presteren? Of moeten ze vooral zelf weten wat ze doen? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Tom's avatar

  Ach, als ze die Adderall na afloop even aftoppen met een lekker wietje, komt het allemaal goed.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Een paar vrienden van mij gebruiken af en toe tijdens CS … Maar dan wat anders , ach ik hou het bij een joint… Dan ben ik meer relaxed ipv opgefokt.

 3.   
  Leukste's avatar

  Het is en blijft een eigen keuze. Het moet echter niet zo zijn dat het gebruik ervan doorslaat of zelfs aangeboden/gepromoot gaat worden bij evenementen.

 4.   
  Koen's avatar

  Ik zie het nog wel gebeuren dat er in de toekomst speciale doping wordt ontwikkeld voor Esports.

 5.   
  PaNNa's avatar

  Leukste schreef, "Het is en blijft een eigen keuze. Het moet echter niet zo zijn dat het gebruik ervan doorslaat of zelfs aangeboden/gepromoot gaat worden bij evenementen."

  Volledig met je eens, moet in beperkte mate blijven en al anderen zeker niet aanzetten tot.. Ik bied nooit iets aan , meer voor mezelf 😛

 6.   
  Musicman88's avatar

  Tom schreef, "Ach, als ze die Adderall na afloop even aftoppen met een lekker wietje, komt het allemaal goed. "

  Rechtstreeks uit het kookboek van chefkok Tom 😛

 7.   
  3333/3333's avatar

  Laat ze zichzelf maar kapot maken, ik hoop dat ze flink last krijgen van bijwerkingen.

 8.   
  Flippow's avatar

  Ik zeg een doping commissie, en regelmatig laten testen op drugs net als bij de wielrenners :’)
  Nee ff serieus, ik vind het niet gek dat ze stimulerende medicijnen gebruiken, niemand kan uren geconcentreerd gamen, na een paar uur worden je hersenen toch echt moe, maar het is teringzooi en verslavend dus een beetje zonde n om die teringzooi te gebruiken voor een spelletje…

 9.   
  Thijs.'s avatar

  Heb er geen problemenen mee. ze maken op zulke toernements ook lange dagen en als iedereen het gebruikt moet je maar mee gaan met de trent.

 10.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Moeten ze zelf weten. Maar moet dit een verassing zijn? Ik dacht dat het al wel bekend was dat een heel groot deel van de “professionele” Counter Strike, CoD etc. spelers aan de adderall zit.

  Thijs. schreef, "Heb er geen problemenen mee. ze maken op zulke toernements ook lange dagen en als iedereen het gebruikt moet je maar mee gaan met de trent."

  Geweldig advies :’)

 11.   
  mastertje's avatar

  Doping = doping. Gewoon keihard aanpakken dat soort mensen en fikse schorsingen uitdelen bij die ‘professionele’ spelers. Dat het hier en ook op andere sites ‘half’ wordt goed gepraat door sommigen snap ik echt niet..

 12.   
  Briet's avatar

  Ik vind zelf dat het eigenlijk niet kan aangezien het proffesionele spelers zijn. Er wordt gewoon flink geld verdiend in E-sports en dan is adderall gebruiken eigenlijk gewoon cheaten.