Call of Duty: Black Ops 3 draait nog steeds op oude engine

Een veelgehoord punt van kritiek op de Call of Duty-games is dat deze al sinds de eerste Modern Warfare op dezelfde engine draaien. Via Twitter heeft Treyarch laten weten dat Call of Duty: Black Ops 3 nog steeds op dezelfde engine draait als voorganger Black Ops 2, maar tegelijkertijd benadrukt de ontwikkelaar dat de engine “zwaar aangepast” is.

Treyarch heeft onder andere een compleet nieuwe render-techniek toegevoegd, wat mede bijdraagt aan de grote sprong voorwaarts in graphics. In een interview laat multiplayer director Dan Bunting weten:

Engines are funny things. People used to talk about game engines as if it was a singular product that the game’s built on. But engines are really collections of tech that have some very basic, fundamental architecture to them. The core architecture of the game is still based on the technologies that it’s been built off of, but most engines in the game industry, for large scale games, have all come from a lineage back to an earlier game engine.
Volgens Bunting zou het bijna onmogelijk geweest zijn om een nieuwe engine te maken voor Black Ops 3:
Engines these days, especially for games of this kind of scope, are very varied, so that each component of the game has its own engine in a lot of ways. The engine itself, what the people refer to the as the engine, is the technology the studio develops along the way.
Naast de nieuwe render-techniek zijn ook het AI-systeem en de graphics engine compleet op de schop gegaan. Dit resulteert in beelden die volgens Treyarch hun mannetje staan op de new-gen consoles.

Vind jij het een probleem dat Call of Duty-games al jaren draaien op dezelfde engine? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Moodey's avatar

    T zag er nou niet bepaald mooier uit ofzo…

  2.   
    420blazeit's avatar

    Volgens mij zelfs op de engine van call of duty 1. Het geluid dat je maakt als je geraakt wordt is precies hetzelfde als in cod 1.

  3.   
    UncreatedKoen's avatar

    Als het er netjes uitziet en het loopt soepel zou ik zeggen ga zo door maar andere kant snap ik best van de fans dat ze een hele grote stap grafisch willen zien en die krijgen ze tot nu toe nog steeds niet..

  4.   
    Sa.'s avatar

    Blijft een lelijk comercieel tyfus spel, en toch is et leuk op een of andere manier. Maargoed CoD wordt steeds minder populair.

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Dit vertellen ze ook elk jaar dat weer een zwaar geupdate engine is.
    Kunnen beter gewoon een team is keer een nieuwe engine laten bouwen zodat kwaliteit ook weer omhoog gaat.

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    De engine maak ik me nog wel het minste zorgen om bij CoD. Het grootste probleem wat ik er mee heb is dat ze zich steeds meer lijken te richten op de stereotypische 12 jarige kinderen die in hun headset lopen te schreeuwen dat ze seks met je moeder hebben. Alleen die trailers al: “EXPLOSIES! BIJNA DOOD ERVARINGEN! MEER EXPLOSIES! JETPACKS! OH EN NOG MEER EXPLOSIES!” Terwijl steeds meer (oudere) spelers weer terug willen naar de 2de wereld oorlog of vietnam

  7.   
    mmx's avatar

    Las hij lekker speelt maakt het mij niet uit .

  8.   
    Supermanneke's avatar

    420blazeit schreef, "Volgens mij zelfs op de engine van call of duty 1. Het geluid dat je maakt als je geraakt wordt is precies hetzelfde als in cod 1."

    En daar heb je het dus mis met betrekking tot geluid(sbestand) en de engine. De engine bepaalt waar, wanneer en hoe het geluid word afgespeeld. Het geluid zelf is gewoon een bestandje (FLAC, MP3 o.i.d.). Die worden ingepakt in een opslagformaat (vergelijkbaar met ZIP, om ruimte te besparen) die enkel door de engine gelezen kan worden. Dat het geluid hergebruikt word is gewoon luiheid, maar heeft niets met de engine te maken.

  9.   
    nielsiebro's avatar

    Hij zag er ook niet echt bepaald mooier uit dan AW

  10.   
    420blazeit's avatar

    Mejunior schreef, "

    ”420blazeit” schreef, "Volgens mij zelfs op de engine van call of duty 1. Het geluid dat je maakt als je geraakt wordt is precies hetzelfde als in cod 1."

    En daar heb je het dus mis met betrekking tot geluid(sbestand) en de engine. De engine bepaalt waar, wanneer en hoe het geluid word afgespeeld. Het geluid zelf is gewoon een bestandje (FLAC, MP3 o.i.d.). Die worden ingepakt in een opslagformaat (vergelijkbaar met ZIP, om ruimte te besparen) die enkel door de engine gelezen kan worden. Dat het geluid hergebruikt word is gewoon luiheid, maar heeft niets met de engine te maken."

    Klopt, toch hoorde ik een aantal jaar terug dat de engine van MW1 een aangepaste versie is van die van Cod1 en Cod2.

  11.   
    Throbert's avatar

    Ikspeelnooitpokemon schreef, "De engine maak ik me nog wel het minste zorgen om bij CoD. Het grootste probleem wat ik er mee heb is dat ze zich steeds meer lijken te richten op de stereotypische 12 jarige kinderen die in hun headset lopen te schreeuwen dat ze seks met je moeder hebben. Alleen die trailers al: “EXPLOSIES! BIJNA DOOD ERVARINGEN! MEER EXPLOSIES! JETPACKS! OH EN NOG MEER EXPLOSIES!” Terwijl steeds meer (oudere) spelers weer terug willen naar de 2de wereld oorlog of vietnam"

    Het probleem over de 12 jarige die jij noemde komt eigenlijk bijna niet voor op de Europese servers. In Amerika zit het er vol mee, maar ik heb nog nooit iemand iets als ‘I fucked your mom’ horen zeggen. Ik hoor alleen kut kinderen die constant zitten te lachen en blazen in de microfoon. (Gelukkig eigenlijk)

  12.   
    Downzilla's avatar

    Aangezien het 60 fps op een console moet halen kunnen ze het er toch niet veel mooier uit laten zien.

  13.   
    Kamelot2's avatar

    Cod moet gewoon terug richting Vietnam, tweede wereld oorlog. Vind de afgelopen jaren super tegen vallen. Ik vind dat futuristische echt niks hebben.

  14.   
    3333/3333's avatar

    Throbert schreef, "
    Het probleem over de 12 jarige die jij noemde komt eigenlijk bijna niet voor op de Europese servers. In Amerika zit het er vol mee, maar ik heb nog nooit iemand iets als ‘I fucked your mom’ horen zeggen. Ik hoor alleen kut kinderen die constant zitten te lachen en blazen in de microfoon. (Gelukkig eigenlijk)"

    Lekker generaliserend weer.

  15.   
    FireBallz's avatar

    ik vind het over het algemeen geen probleem omdat het uit dezelfde serie komt. Wat ik wel een probleem vind is dat het alleen CoD is, en Battlefield heeft elk jaar een nieuwe engine paraat.

  16.   
    FireBallz's avatar

    nielsiebro schreef, "Hij zag er ook niet echt bepaald mooier uit dan AW"

    AW was ook niet top qua graphics

  17.   
    DutchmanDevil's avatar

    Nieuwe engine en oude setting! We worden tegenwoordig overspoeld met de moderne/futuristische setting.

  18.   
    mitchel1988's avatar

    lijkt dus qua beeldkwaliteit niet veel beter te worden / zijn. Jammer maar blijft vette game!

  19.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Throbert schreef, "

    ”Ikspeelnooitpokemon” schreef, "De engine maak ik me nog wel het minste zorgen om bij CoD. Het grootste probleem wat ik er mee heb is dat ze zich steeds meer lijken te richten op de stereotypische 12 jarige kinderen die in hun headset lopen te schreeuwen dat ze seks met je moeder hebben. Alleen die trailers al: “EXPLOSIES! BIJNA DOOD ERVARINGEN! MEER EXPLOSIES! JETPACKS! OH EN NOG MEER EXPLOSIES!” Terwijl steeds meer (oudere) spelers weer terug willen naar de 2de wereld oorlog of vietnam"

    Het probleem over de 12 jarige die jij noemde komt eigenlijk bijna niet voor op de Europese servers. In Amerika zit het er vol mee, maar ik heb nog nooit iemand iets als ‘I fucked your mom’ horen zeggen. Ik hoor alleen kut kinderen die constant zitten te lachen en blazen in de microfoon. (Gelukkig eigenlijk)"

    Dan zal ik wel 4 jaar pech hebben gehad dat ik steeds bij Britse schreeuwkindjes in de game zat die niks anders deden dan geweldige moeder grappen maken. Ik weet echt niet waar je vandaan haalt dat er geen kleine hyperactieve kinderen in Europese servers zitten, maar ze zitten er echt helemaal vol mee

  20.   
    Throbert's avatar

    Bij welke Cod heb je dat? Ik heb bij Ghosts, AW (overigens amper iemand met mic) en MW3 nog nooit zo’n een voorval gehad. Op Xbox en Ps3 niet.

  21.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Throbert schreef, "Bij welke Cod heb je dat? Ik heb bij Ghosts, AW (overigens amper iemand met mic) en MW3 nog nooit zo’n een voorval gehad. Op Xbox en Ps3 niet."

    Dat zijn precies de cods die ik nooit (actief) online gespeeld heb. De Modern Warfare games had ik van een vriend geleend om de campaign te spelen, online vond ik het echt 10 keer niks dus die heb ik heel weinig gespeeld. Ghosts heb ik na een tijdje verkocht en AW heb ik alleen ooit in een gratis weekend gespeeld op Steam (op pc zijn de spelers over het algemeen toch wat ouder en vaak hebben ze geen mic). Beide delen van Black Ops daarentegen heb ik wel heel veel gespeeld op de 360 en daar had ik dagelijks te maken met irritante Engelse kinderen die aan alle stereotypes voldeden. Speel heel af en toe nog wel eens BO2 als ik me verveel en daar is het nog steeds even erg als vroeger