Lek bevestigt Fallout 4-release in oktober 2015; vijf DLC-pakketten en spin-off op komst

Vorig jaar werd Sandra Reed ontslagen bij Bethesda omdat ze vertrouwelijke info had gelekt. Hoewel ze dit naar eigen zeggen per ongeluk deed, toonde Bethesda weinig mededogen en Reed verloor definitief haar baan. Daarop besloot ze Bethesda terug te pakken en alles wat ze wist over Fallout 4, online te zetten.

Destijds werd hierop lacherig gereageerd. Niemand geloofde dat deze dame die zichzelf Sandra Reed noemde ooit de binnenkant van Bethesda’s hoofdkwartier had gezien, laat staan dat ze deze vertrouwelijke informatie wist. Nu blijkt echter dat vrijwel alles wat Reed elf maanden geleden meldde, klopt. Fallout 4 speelt zich inderdaad af in Boston, de game werd inderdaad in juni onthuld (weliswaar niet op de E3) en ook de informatie over de personages is – voor we zover weten – spot-on.

Dat maakt Reeds bericht plotseling een stuk interessanter, want ze meldt een boel informatie die we nu nog niet weten. Zo zou de game gepland staan voor een release in oktober 2015, waarna in december een versie voor de PlayStation 3 en Xbox 360 volgt. In totaal kunnen we vijf DLC-pakketten verwachten en als we Reed mogen geloven, onthult Bethesda over precies een jaar een Fallout-spin-off, die vervolgens in oktober 2016 moet verschijnen. De volledige planning luidt als volgt:

 • June 2015 – Fallout 4 reveal at E3, trailer only
 • July 2015 – First gameplay trailers
 • August 2015 – More information
 • October 2015 – PS4/Xbox One/PC release
 • November 2015 – First DLC
 • December 2015 – Second DLC, as well as PS3/360 version release
 • January 2016 – Third DLC
 • March 2016 – Forth DLC
 • April 2016 – Fifth and Final DLC
 • June 2016 – Fallout Spinoff revealed, in development by Behaviour Interactive.
 • October 2016 – Fallout Spinoff released for PS4/Xbox One/PC
 • Daarnaast deelt Reed veel inhoudelijke informatie over de game. Fallout 4 speelt zich af in 2287, precies 10 jaar na de gebeurtenissen in Fallout 3. De game wordt meer story-based en het hoofdpersonage krijgt eindelijk een stem. Het avontuur speelt zich af in Boston, waar het downtown-gebied volledig wordt beheerd door “The Institute”, een groep onderzoekers, techneuten en academici die zich volledig heeft toegewijd aan technologie. Het Logan International Airport is overgenomen door de Brotherhood of Steel, dat probeert om de technologie in te perken en dus de strijd aangaan met The Institute.

  Reed deelde tevens informatie over de facties, wezens en terugkerende personages die we zullen aantreffen in Fallout 4. Check haar bericht op Reddit voor meer informatie.

  Spreekt Reed daadwerkelijk de waarheid, of kan ze gewoon ontzettend goed gokken? Dat zal blijken wanneer Fallout 4 op Bethesda’s E3-persconferentie officieel onthuld wordt. Breng 15 juni dus zeker een bezoekje aan GamersNET!

  1.   
   thijsknvb's avatar

   Damn als dit waar is wordt Oktober de beste gamemaand van het jaar!

  2.   
   NoFearz's avatar

   An analysis of the famous leak and why I think there is still a discussion to be had.

   TLDR: Alle “leaks” zijn gebaseerd op logische redenaties en wat er destijds al gespeculeerd werd.

   Neem dus alles nog met een korreltje zout.

  3.   
   Mjolnir's avatar

   Fallout 4, Mkay, daar kan ik nog wel in komen. Maar nu al de planning voor alle DLC’s en spinoffs? Dan ligt ook bij Bethesda de focus op geldtrekkerij.
   Een plan is nog tot daar aan toe…

  4.   
   SN0WIE's avatar

   NoFearz schreef, "…"

   Natuurlijk kan je het altijd met een korreltje zout nemen, echter is een 2015 release al behoorlijk gehint afgelopen paar uur. Daarnaast lijken steeds meer dingen waar te zijn (of het nou logisch geredeneerd zou zijn of niet, het is vooralsnog wel (bijna) volledig goed).

   Dus ik denk dat op het moment van haar post de release wel degelijk in oktober stond (dit is een behoorlijk precieze gok voor een logische redenatie). Alleen was deze leak 11 maanden geleden, intern kan de game naar een latere datum zijn opgeschoven zonder haar weten.

  5.   
   Alfa Warrior's avatar

   Dat DLC schema is niks voor Bethesda om dat allemaal zo snel te doen – De F3 en F:NV DLC’s en zelfs de Skyrim DLC’s hebben veel langer geduurt tot ze er waren.

  6.   
   Sa.'s avatar

   Ik denk eerlijk gezegd dat de 360/PS3 versies ooit in de planning stonden, maar gezien het feit dat er tegenwoordig zeer weinig animo voor is (Veel mensen hebben al een new-gen console en ze worden alleen maar bang van een cross-gen game, aangezien het betekent dat de game ‘slecht’ genoeg is om op old-gen te draaien.) zijn geschrapt. Het lijkt me een raar idee dat je de game aankondigd voor de helft van de platformen, en vervolgens een paar maanden later de rest bekend maakt. Ben wel benieuwd naar die spinn-off. 🙂

  7.   
   gatemaster64's avatar

   Mjolnir schreef, "Fallout 4, Mkay, daar kan ik nog wel in komen. Maar nu al de planning voor alle DLC’s en spinoffs? Dan ligt ook bij Bethesda de focus op geldtrekkerij.
   Een plan is nog tot daar aan toe…"

   hoezo geldtrekkerij?

   als het goede dlc is, waar ook echt veel werk is ingestoken dan is het niet echt geldtrekkerij.

   fallout 3/new vegas hadden alle twee ook aardig wat dlc.
   eerst maar eens kijken wat er komt en hoe het bevalt en dan oordelen.

  8.   
   Danielle.k's avatar

   Of ze de waarheid spreekt of niet boeit me niet, zou wel vet zijn als hij dit jaar nog kwam.

  9.   
   fdennis's avatar

   gatemaster64″][quote=”Mjolnir schreef, "Fallout 4, Mkay, daar kan ik nog wel in komen. Maar nu al de planning voor alle DLC’s en spinoffs? Dan ligt ook bij Bethesda de focus op geldtrekkerij.
   Een plan is nog tot daar aan toe…"

   hoezo geldtrekkerij?
   als het goede dlc is, waar ook echt veel werk is ingestoken dan is het niet echt geldtrekkerij.
   fallout 3/new vegas hadden alle twee ook aardig wat dlc.
   eerst maar eens kijken wat er komt en hoe het bevalt en dan oordelen.[/quote]

   Als het dlc is dat eigenlijk al in de game zit. Zoals bij Destiny. Dan is het wel degelijk geldklopperij. Daarom lijkt het mij ook erg sterk dat de eerste 2 dlc pakketten los van de ontwikkeling van Fallout 4. Want je kunt moeilijk in 1 maand even een complete dlc pack maken.

  10.   
   Hitman047's avatar

   Nah, ik geloofde het een jaar geleden niet, en nu nog steeds niet.

   De gelekte casting documenten, in 2013, die waren echt. Met de info die daar uit te halen viel + een beetje ‘wishful thinking’ valt zo’n post gemakkelijk in elkaar te draaien. Laat je niet misleiden door wat echt lijkt, of dat wat inmiddels bewezen is, maar focus op de gekkigheden die er in staan: een last-gen versie, een systeem om je savegame te importeren; dingen waar Bethesda op dit moment echt geen tijd en moeite aan gaat verspillen.

   Een release in Oktober sluit ik zeker niet uit. Maar dit ‘lek’ bevestigt helemaal niets.

  11.   
   railgun's avatar

   Fake, Kotaku had de leaks van 2013 verkregen, alle data die in de Reddit post beschreven staat heeft die persoon gewoonweg overgenomen en hergebruikt als “leaks” om geloofwaardig over te komen.

   Bijvoorbeeld:
   Waarom zou je alleen als ‘male character’ kunnen spelen terwijl er gecast is voor mannelijke en vrouwelijke ‘main characters’? En waarom zou Bethesda aangeven dat vrijheid voorop staat bij het spelen van de Fallout reeks en daarna zoiets groots beperken?

   Sandra Reed is geen medewerker bij Bethesda, heeft nooit bij Bethesda gewerkt.

   Kotaku heeft gereageerd op de Reddit post en een aantal argumenten geleverd waarom SandraReed (wat overigens wel een erg ‘John Doe’ naam is) een fake is.

   Misschien even de titel aanpassen van dit nieuwsbericht? Gezien nog helemaal niks bevestigd is door een lek, we hebben alleen maar geruchten.

   Hier is de post van Kotaku:
   http://kotaku.com/latest-popular-fallout-4-rumor-sure-seems-like-bs-1709009561

  12.   
   dmb97's avatar

   als je de post op reddit zou lezen dan zou je nu niet zo voor lul staan slimpie als je met de main quest klaar bent dan kan je je personage in een vrouw veranderen als je dat wilt.

  13.   
   Bacotje's avatar

   Toch wel een redelijk bewijs dat dlc wel degelijk voor release gemaakt wordt. Je gaat mij niet vertellen dat je dlc in een maand klaar hebt. Of het gaat weer om skins,weapons of andere meuk wat ook gewoon in de game had kunnen zitten. Blegh…..kut industrie begint het te worden.