Nieuwe game Red Dead Redemption-studio krijgt ‘state-of-the-art’ graphics, open wereld

De nieuwe game van Red Dead Redemption-ontwikkelaar Rockstar San Diego krijgt “state-of-the-art” graphics en “open wereld-elementen”. Dat blijkt uit een reeks vacatures die de studio heeft gepubliceerd.

Zo laat Rockstar San Diego in een vacature voor Graphics Programmer weten op zoek te zijn naar iemand die ervaring heeft met het ontwikkelen van rendering-, licht-, schaduw-, shader- en culling-technieken. In de vacature staat:

This is an exciting opportunity to develop cutting-edge graphics and visual effect systems, working together with the art department to create optimal, attractive solutions for our games.
In een vacature voor Network Programmer wordt gesproken over een game met “open wereld-elementen”. Mensen die willen solliciteren voor deze functie moeten een “dynamische multiplayer integreren in alle delen van de gameplay”. Mogelijk zal de multiplayer van Rockstars nieuwe game dus nauwer verweven worden met de singleplayer. In de vacature voor Animation Programmer worden bovendien specifiek de PlayStation 4 en Xbox One vermeld.

Tot slot zoekt Rockstar San Diego een Gameplay Programmer die in staat is om “dichtbevolkte gebieden tot leven te wekken”. De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Gameplay Programmer zijn:

Artificial Intelligence
 • Bring our worlds to life by creating believable behaviors and routines for their inhabitants.
 • Navigate across varying terrain types, avoiding obstacles efficiently.
 • Work on strategies to produce fun and challenging combat encounters.

  Character Mechanics

 • Create blend trees that combine animations, which are driven from both player and AI input.
 • In conjunction with animators, finely tune and polish systems to produce the best combination of realism and responsiveness.

  Gameplay Mechanics

 • Weapon and damage systems.
 • Create the illusion of densely populated worlds.
 • In totaal is Rockstar San Diego op zoek naar maar liefst 36 nieuwe werknemers, wat erop wijst dat de studio serieus bezig is met een nieuwe AAA-game. Werkt de ontwikkelaar aan Red Dead Redemption 2? Het is deze week precies vijf jaar geleden dat de eerste Red Dead Redemption verscheen, dus een mooiere timing bestaat niet.

  1.   
   Ik kom Harambe wreken's avatar

   Ik word elke keer getriggered als een hond die de postbode ziet als ik ergens “Red dead redemption 2” zie staan. Het is net alsof mensen expres red dead revolver vergeten 😛

  2.   
   Fabianb's avatar

   Red Dead Redemption 2 JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

   De enige game waar ik al tijden ECHT op wacht. 😳

  3.   
   Ralph P Scene's avatar

   pleas zeg dat het waar is!

  4.   
   tijn80's avatar

   Ikspeelnooitpokemon schreef, "Ik word elke keer getriggered als een hond die de postbode ziet als ik ergens “Red dead redemption 2” zie staan. Het is net alsof mensen expres red dead revolver vergeten :P"

   Inderdaad. Red Dead 3 zou beter zijn. Een direct vervolg op RDR zou volgens mij lastig zijn, gezien hoe deze eindigt.

  5.   
   mmx's avatar

   Ja hoor deze wil ik hebben ook omdat ze toch aan de single players denken TOP ! 🙂

  6.   
   RikH's avatar

   Beter ook voor pc anders zijn ze echt de lul!! 😉

  7.   
   Moodey's avatar

   Tsja, de betere games zijn toch op console

  8.   
   Daan's avatar

   Laat maar komen!! 🙂

  9.   
   Thijs.'s avatar

   Gamersnet alsjeblieft vernoem het nou een keer goed. noem het geen rdr2 maar zeg een nieuw deel in de red dead franchise. heel veel mensen weten niet eens dat er al een deel voor rdr was. Als gamerssite vind ik het slecht van jullie dat jullie rdr2 gebruiken. natuurlijk kan het uiteindelijk een direct vervolg zijn op rdr maar hou het alsjeblieft op red dead. ik verwacht beter van jullie.

  10.   
   Leon's avatar

   Thijs. schreef, "Gamersnet alsjeblieft vernoem het nou een keer goed. noem het geen rdr2 maar zeg een nieuw deel in de red dead franchise. heel veel mensen weten niet eens dat er al een deel voor rdr was. Als gamerssite vind ik het slecht van jullie dat jullie rdr2 gebruiken. natuurlijk kan het uiteindelijk een direct vervolg zijn op rdr maar hou het alsjeblieft op red dead. ik verwacht beter van jullie."

   Zoals je zelf al aangeeft: de meeste mensen weten niet van Red Dead Revolver af en zoeken dus op “Red Dead Redemption 2”. Wij willen voor hen dan goed vindbaar zijn, zodat we ze snel de goede informatie kunnen bieden 🙂 Desalniettemin zullen we rekening houden met jullie feedback, thanks!

  11.   
   Overload14's avatar

   tijn80″][quote=”Ikspeelnooitpokemon schreef, "Ik word elke keer getriggered als een hond die de postbode ziet als ik ergens “Red dead redemption 2” zie staan. Het is net alsof mensen expres red dead revolver vergeten :P"

   Inderdaad. Red Dead 3 zou beter zijn. Een direct vervolg op RDR zou volgens mij lastig zijn, gezien hoe deze eindigt.[/quote]
   Naja op zich is Red Dead Redemption lijkt in mijn ogen niet echt lastig. Aangezien de zoon van John Marshton nog leeft kunnen ze daar nog vrij veel mee doen. Maar wiet weet komen ze met een totaal andere game uit de bus 😛

  12.   
   EpicSoftworks's avatar

   Rockstar, make us proud!