Nieuwe Xbox One gespot met harde schijf van 1TB

Een Spaanse retailer, genaamd Lamee, zou een nieuw model van de Xbox One hebben opgenomen in het assortiment. Het apparaat dat onder de noemer Xbox One Basic door het leven zou gaan, bevat een harde schijf van één terabyte (1TB).

Dit is een verdubbeling van het aantal gigabytes, daar de console momenteel met een harde schijf van 500GB wordt verkocht. De Xbox One is inmiddels van de pagina verwijderd, maar het internet heeft de afbeelding nog.

De console zou gepland staan voor een release op 23 juni, maar dat zou heel goed ook een placeholder zijn. Mogelijk kondigt Microsoft de Xbox One ‘Basic’ aan op de E3, maar niets is zeker.

  1.   
    23tygo's avatar

    Ach als het geen ssd heeft vind ik het niet echt een groote verbetering. Aangezien je de ps4 versie legaal een andere hardeschijf in kan doen en bij xbone niet.

  2.   
    david aeg's avatar

    heb een externe van 4 tb op aangesloten via usb en werkt eve snel dus zoiets maakt voor mij toch niet uit, en ik vind extern iets veiliger moest ooit de xbox kapot gaan heb je nog alle saves veilig staan 🙂

  3.   
    mrb80's avatar

    @david aeg: de savegames worden in de cloud opgeslagen dus dat maakt niets uit. Los daarvan kan een externe HDD ook kapot gaan 😉

  4.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Werd tijd, ik werd schijt ziek van die geheugen die altijd propvol zit, zelf nog een geheugen bij moeten kopen om dat er niet meer in past, maar het is een vooruitgang

  5.   
    Leukste's avatar

    ”mrb80″ schreef, "@david aeg: de savegames worden in de cloud opgeslagen dus dat maakt niets uit. Los daarvan kan een externe HDD ook kapot gaan 😉 "

    Dit klopt. Maar ik snap dat het best vervelend is als je je game moet deinstalleren om plaats te maken voor een nieuwe game. Daarbij worden veel games met day one patches en tal van patches daarna uitgebracht. Wat ook weer de nodige downloadtijd met zich meebrengt. Dit kost dus nog meer tijd als je je oude game dus later weer wilt oppakken en dit weer allemaal moet installeren.

    Kortom je moet dus meer ruimte vrijhouden voor de patches/updates voor de games. Als je een oude wilt installeren zul je ook voor de patches/updates meer ruimte vrij moeten maken en dit kost je dus ook weer meer tijd bij de installatie. Je zou er dus verstandig aan doen om dus al bij de aanschaf van je console er een grotere HDD, SSD/HD hybrid erin te stoppen. Maar dit kost op dat moment een boel geld. Maar ik vind het tot nu toe zeker het geld waard om de ellende waar anderen nu tegenaan lopen te kunnen voorkomen.

    Wat mij ook is opgevallen bij het digitaal downloaden van games is dat je ruimte moet hebben voor de download en ook ruimte moet hebben voor de installatie. Dubbel geheugen gebruik dus tot de installatie voltooid is. Daarna wordt het gebruikte geheugen van de download verworpen en weer vrijgemaakt.

    Mijn oplossing voor mijn console was om er vanaf de aanschaf een 1TB SSD/HD hybrid in te stoppen. Zo heb ik toch aardig wat ruimte zonder nu van alles een backup te moeten maken. 😉

  6.   
    EvoStorm's avatar

    Met grote games die tegenwoordig ook voor consoles uitkomen en via store download al gauw wat gigabytes aantikken, is dit zeker geen slechte ontwikkeling. Kans is groot dat Sony dit ook met hun console gaan doen, en dat we volgend jaar al 2-3TB consoles hebben, gezien het feit dat steeds meer mensen hun games online via de Stores halen.