Daniel Bruhl gecast als Baron Helmut Zemo in Captain America: Civil War

Daniel Bruhl heeft officieel bevestigd dat hij de rol van Baron Helmut Zemo zal gaan spelen in Captain America: Civil War. De geruchten gaan ook dat hij als de schurk te zien zal zijn in Marvel’s Doctor Strange, maar dat is helaas nog niet bevestigd. Bruhl heeft het volgende losgelaten over het verkrijgen van de rol:

“I think I can tell you that without being thrown into Marvel prison… For the first few days I’ll walk around like a little boy, just amazed by the megalomania of it. It’s such a huge project. We could do 20 films with the budget.”
Hij zei al eerder het volgende over de rol:
“I am not supposed to say anything. I cannot even talk about the part, really, because I would be too afraid to give something away and then I’ll end up in the Marvel prison and I do not want that.”
De oorspronkelijke Baron Heinrich Zemo is een creatie van Stan Lee en Jack Kirby. Zijn geschiedenis gaat terug naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waarin hij vocht tegen The Red Skull (een rol van Hugo Weaving in Captain America: The First Avenger). Hij was een Hydra wetenschapper en wapenproducent en heeft een bijzonder uiterlijk, doordat er een kap op zijn hoofd is vast blijven zitten na een confrontatie met Captain America. Hij maakte voor het eerst zijn opwachting in stripboek nummer 4 van The Avengers in 1964. Baron Helmut Zemo is zijn zoon en maakte zijn debuut in stripboek nummer 168 van Captain America in 1973. Na zijn mutatie, vanwege een val in een vat Adhesive X van zijn vader, ging hij samenwerken met Arnim Zola en Batroc, karakters die al eerder te zien waren in Captain America: The Winter Soldier.

Captain America zal het in de nieuwe film niet alleen tegen Baron Zemo, maar ook tegen Crossbones moeten opnemen. Daarnaast staat hij ook lijnrecht tegenover zijn voormalig vriend Tony Stark.

Captain America: Civil War zal vanaf 5 mei 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.


Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren