Ontwikkelplatform Unity gaat nu ook richting New Nintendo 3DS

Tijdens de Unite 2015 conferentie in Tokyo heeft Unity Technologies bekendgemaakt dat het populaire ontwikkelplatform Unity binnenkort ook richting de New Nintendo 3DS zal bewegen. Over enkele maanden kunnen game-ontwikkelaars die werken binnen de omgeving van Unity dus ook gemakkelijk spellen produceren voor Nintendo’s nieuwste telg handhelds.

Door Unity te ondersteunen kan Nintendo weer rekenen op een vergrote toevoer van ontwikkelaars die games willen maken voor, of porten naar, het nieuwe apparaat. Ruim 4 miljoen ontwikkelaars werken vandaag de dag met Unity, nu de ondersteuning voor de New 3DS van Nintendo onderweg is, kunnen zij gemakkelijk hun afzetmarkt voor verschillende platformen uitbreiden. Een win-win-situatie voor zowel Nintendo als de onafhankelijke ontwikkelaars op Unity.

 1.   
  TheNerdNL's avatar

  tof kunnen we ook games voor de dc maken

 2.   
  EpicSoftworks's avatar

  TheNerdNL schreef, "tof kunnen we ook games voor de dc maken"

  Heel tof inderdaad. Ik had een paar jaar geleden gekeken voor een dev-kit en schrok van de kosten. Ik had toen de verwachting dat Nintendo wel wat ‘indie’ friendlier was. Unity is dan wel weer een heel mooi, vrijblijvend alternatief. Je kan lekker aan de gang en als je klaar bent dan kun je aan de gang met licences en keuzes in hoe je de game gaat publiceren.

  Ik ga dit dan ook zeker in de gaten houden en uitproberen wanneer dit uitkomt. Ik heb al redelijk wat ervaring met Unity zelf dus ook dat moet de pret niet drukken.