Sneller maken gebruikersinterface Xbox One krijgt prioriteit

Microsoft wil heel graag de gebruikersinterface van de Xbox One sneller maken. Dit maakte Xbox-baas Phil Spencer via Twitter bekend:

Veel Xbox One-gamers vinden dat de Xbox One vrij traag is in gebruik, vooral als je de Xbox-knop indrukt of tijdens het gamen apps opstart. Hoe snel we concrete verbeteringen op dit gebied mogen verwachten, is nog niet bekend.

  1.   
    Basman01's avatar

    Goed om te horen!

    Veel Xbox One-gamers vinden dat de Xbox One vrij traag is in gebruik,

    Ik ben hier ook wel 1 van.

    Ben laatst weer opnieuw begonnen met de mass effect trilogie en ik merk toch dat mijn 360 sneller lijkt als het gaat over UI dingen (bijv. messaging, inviten, xbox knop;) ). Ik vond dat wel een beetje tegenvallen. Ik had toch gehoopt op een wauw factor bij de one ,omdat alles zo snel zou moeten zijn ๐Ÿ˜

    Maar ik neem nu aan dat ze er mee bezig zijn en dat daar dus in de nabije toekomst verandering in gaat komen ๐Ÿ˜€

  2.   
    Mjolnir's avatar

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet echt last van heb gehad, vind hem niet traag.

    Maar wie weet veranderd die mening na een update enorm ๐Ÿ˜›

  3.   
    Invictus's avatar

    Ik vind het zeer traag ja voor een Next-Gen console. Ook hebben ze te veel geknoeid met het geheugen. Nu al helemaal vol, en als ik alles bij elkaar optel zit ik niet op de 500GB!

  4.   
    DaanDeGamer's avatar

    Gellukig heb ik met mijn 360 geen last van

  5.   
    PureGamer's avatar

    Dit is wel nice als ze het voor elkaar krijgen!
    Het duurt naar mening idd net iets te lang om de UI te bedienen, het is niet al te storend maar iets sneller is wel prettiger ๐Ÿ™„

  6.   
    UncreatedKoen's avatar

    Ik vind aan de Xbox One 1 ding goed en dat is als je een game speelt je gewoon naar het dashboard kan en het spel doorgaat op de achtergrond. Voor de rest opstarten vanaf helemaal uit duurt al gauw een minuut. Naja kan ik nog mee leven maar als je bijv de store opent. Kan soms wel 30 seconden duren… erg lang..

    Voor de rest vindt ik apps snappen behoorlijk traag. Gister zat ik GTA te doen met Basman01, sdfl en nog een dude en wilde via mediaspeler mijn eigen muziek opzetten maar dan komt het.

    Eerst GTA klein maken.
    In full screen media openen.
    Muziek starten
    Dan GTA weer openen
    Xbox Snapp
    Pijltje naar recht om mediaspeler te openen
    En dan pas ben je klaar.

    Je moet perse voor mediaspeler full screen. En wat krijg je te zien in full screen? Wat mapjes en tekstjes… wauw ๐Ÿ˜›

  7.   
    UncreatedKoen's avatar

    Firelion schreef, "Ik vind het zeer traag ja voor een Next-Gen console. Ook hebben ze te veel geknoeid met het geheugen. Nu al helemaal vol, en als ik alles bij elkaar optel zit ik niet op de 500GB! "

    Dit is goed te beargumenteren. Toen der tijd heeft microsoft aangegeven dat het OS al gauw 50gb was. Dus als je 50gb mist is daar je antwoord.

  8.   
    Sa.'s avatar

    Toegegeven, snappen lagt een beetje en als je het notificatiecentrum opent ook. Bij dat langzame snappen moet ik wel even zeggen dat het erg ligt aan de app. De Party app snapt bijvoorbeeld vlekkenloos, maar de friends app wilt nog wel eens glitchen. Dessalniettemin, het OS werkt prima en hoe sneller, hoe beter! ๐Ÿ˜‰

  9.   
    mitchel1988's avatar

    Gebruik het erg weinig, maar werkt toch snel genoeg naar mijn mening