Microsoft onthult cross-buy tussen Windows 10 en Xbox One

Microsoft heeft tijdens de Game Developers Conference 2015 een uitgebreide presentatie gegeven. Een belangrijk aspect waarover gesproken werd, is de ontwikkeling op het gebied van samenwerkende platformen. Volgens Xbox-baas Phil Spencer is Microsoft een beetje uit het oog verloren dat een (Windows) pc in veel gevallen voor gamen gebruikt wordt. Kortom, men wil niet langer de aandacht alleen maar bij de consoles hebben.

Een ontwikkeling om deze gedachte kracht bij te zetten, is de introductie van cross-buy tussen de Xbox One en Windows 10. Ontwikkelaars kunnen straks games uitbrengen voor zowel de pc als consoles, waarbij je als gamer één spel koopt voor meerdere Microsoft-platformen. Volgens Spencer moet je overal kunnen gamen, waar je ook bent: console, pc of tablet.

Diverse games zijn al in ontwikkeling om straks cross-buy te ondersteunen. Het begint met vrij kleine titels, zoals Pinball FX en de MOBA-game Gigantic. Grotere namen gaan allicht nog volgen.

  1.   
    yannick_TXL's avatar

    Yeahh, halo kom maar op op mijn pc! 😀 Nu nintendo nog!

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Als pc gamer zou ik liever een ps4 nemen zodat je de sony exclusives ook kan meepakken, maar voor de mensen die een pc en een xbox one hebben is dit heel mooi nieuws. Netjes bedacht door microsoft

  3.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik kan niet wachten tot die app 🙂

  4.   
    Metalhead95's avatar

    Xbox one is een al app…