Fast Forward: Hitman: Agent 47


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Hitman
Agent 47 is een karakter uit de Hitman-franchise gecreëerd door het Deense IO Interactive. De franchise bestaat uit 6 Hitman-videogames en twee boeken: Hitman: Damnation en Hitman: Enemy Within. De game werd ontwikkeld voor Microsoft Windows, maar was later ook te spelen op consoles. Na het succes van de game volgden de boeken. Hitman draait om hoofdpersonage Agent 47, een kloon die ingehuurd kan worden als moordenaar. Door zijn perfectionistische werkwijze wordt Agent 47 vooral ingeschakeld door de rijke en machtige elite.

In 2013 werd de videogame al als uitgangspunt gebruikt voor een film. Twentieth Century Fox Film Corporation liet Timothy Olyphant de rol spelen van Agent 47. Fox International Productions heeft nu een reboot gemaakt en had Paul Walker op het oog voor de hoofdrol. Door zijn overlijden wordt Agent 47 nu gespeeld door Rupert Friend.

Het verhaal
Hitman: Agent 47 is het verhaal van een genetische ‘gebouwde’ huurmoordenaar zonder naam. De kloon wordt vernoemd naar de laatste 2 cijfers van de barcode die in zijn nek is getatoeëerd. In de film is een jonge vrouw, die op de vlucht is voor zeer machtige mensen, zijn doelwit. Tijdens zijn missie ontdekt de dodelijke agent meer over zichzelf en zijn prooi waardoor zij in de knoop komen met hun verleden. Hierdoor dreigt het bestaan van Agent 47 zelfs in gevaar te komen.


De verwachting
Met Hitman: Agent 47 maakt de Pools/Duitse regisseur Aleksander Bach zijn regiedebuut. Het hoofdkarakter in het verhaal zou gespeeld worden door Paul Walker. Met deze acteur zou de regisseur een grote bekende naam aan zijn film verbonden hebben. Helaas overleed de acteur en de hoofdrol zal nu worden vertolkt door Rupert Friend. Hij is vooral bekend van zijn rol in de zeer populaire serie Homeland en doet dit zeker niet onverdienstelijk. Er is helaas nog weinig materiaal beschikbaar en er zijn nog geen trailers. Ook doordat we weinig vergelijkingsmateriaal hebben van de regisseur is het lastig om nu al te voorspellen wat Hitman: Agent 47 gaat brengen. Het verhaal leent zich echter uitstekend voor een lekkere ‘ouderwetse’ actiefilm. MoviesNet heeft dus voorzichtige verwachtingen van de film die vanaf 3 september in de Nederlandse bioscoop te zien zal zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren