Fast Forward: Poltergeist


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Horror-reboots
Het komt wel vaker voor dat een oude klassieke horror-film, of een spookverhaal dat al eerder verfilmd is, opnieuw wordt gedaan. Dit is over het algemeen geen groot succes. Dat is dan vast ook de reden waarom mensen geschokt reageerden toen er werd verteld dat Poltergeist een reboot zou krijgen.

Poltergeist wordt nog steeds gezien als een van de beste spook-horror films die er ooit is gemaakt. Het gaat over een familie die in een nieuw huis in een buitenwijk van Amerika gaat wonen. Het moment dat ze zich in het huis vestigen, beginnen er rare dingen te gebeuren. Deze hebben allemaal te maken met de jongste dochter van de familie, die lijkt te worden aangetrokken door de geesten. Dit is natuurlijk een vrij simpel concept, maar zoals het werd uitgewerkt in het eerste deel uit 1982, is in tijden niet meer zo goed gedaan. Dit wekt wel hoop voor deze reboot, zeker aangezien de special effects tegenwoordig een stuk beter zijn.


Nieuwe franchise
Het zou goed kunnen dat de Poltergeist-franchise nieuw leven wordt ingeblazen. Het is een film waar je veel kanten mee opkan en dat niet alleen, ook de acteurs zouden mee kunnen groeien met de film. Rollen in de film zijn onder andere voor Sam Rockwell (Moon) en Jared Harris (Lincoln). Dit zijn beide geen slechte acteurs, Jared Harris heeft al ervaring met horror-films. Eerder dit jaar speelde hij in The Quiet Ones. Sam Rockwell daarentegen heeft nog nooit in een horror-film gespeeld. Toch hebben we de volste vertrouwen in deze acteur. Hoe het met het verhaal van de film zit weten we nog niet helemaal, maar het lijkt erg veel te gaan lijken op het origineel.

De verwachting
We kunnen helaas vrij weinig zeggen over de film. Zeker omdat er ook nog maar weinig bekend is. Veel mensen zijn waarschijnlijk bang dat het hetzelfde verhaal zal worden als het eerste deel. Laten we hopen dat dit niet het geval is en dat ze het meer zien als een nieuw vierde deel om de wereld van Poltergeist verder uit te breiden en te onderzoeken. Op het moment is deze film een twijfel geval bij de MoviesNET redactie.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren