Gaat Microsoft Warner Bros. Interactive overnemen?

Er gaan geruchten dat Microsoft interesse heeft in Warner Bros. Interactive Entertainment. De betaalde service van The Information laat weten dat moederbedrijf AT&T het bedrijf wil laten gaan voor een bedrag van ongeveer 4 miljard dollar (via videogamer). Naast Microsoft zouden ook Take-Two Interactive, EA en Activision-Blizzard interesse hebben. Mocht Microsoft het bedrijf overnemen dan spreken we over een aardverschuiving binnen de game-industrie.

Maar wat koop je nou eigenlijk voor één Star Wars? Nou, best veel! WB. Interactive Entertainment bezit namelijk een aantal studio’s. De belangrijkste is ongetwijfeld RockSteady, die verantwoordelijk is voor de Batman Arkham-serie, maar ook NetherRealm Studios (Mortal Kombat), TT Games (Lego-games) en Avalanche Software (Disney Infinity) zijn eigendom van Warner Brothers.

Op dit moment gaat het nog om geruchten, maar met het gebrek aan exclusieve titels van Xbox, zouden ze een behoorlijke powerplay maken, zeker als ook de licenties exclusief worden verkocht. Dan zouden spelers voor Spider-man bij PlayStation terecht kunnen en voor Batman bij Xbox Series X en pc. Het wordt een spannende toekomst.

 1.   
  segin's avatar

  Zou zonde zijn. Heb nul vertrouwen in Microsoft.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Laat maar komen bij MS, ze hebben er de centen en MS is de laatste jaren goed bezig.

  AUB geen EA of Activision want dan blijft er weinig over van al het moois wat WB gedaan heeft.

 3.   
  bambam1979's avatar

  @MaTriXX: Helemaal mee eens!

 4.   
  tranceguy's avatar

  Nope…. Geen van die partijen…..